STEPBRIDGE (incl. uitslagen)

Natuurlijk missen we allemaal de wekelijkse clubavond. Om toch de onderlinge bridgecontacten te onderhouden, speelt VIVA-RPC vanaf 21 april 2020 de clubavond via StepBridge. Alle leden van VIVA-RPC kunnen zich hiervoor aanmelden.

  
StepBridge is het online bridgeplatform van de NBB. Normaal gesproken speel je op StepBridge veelal tegen onbekende tegenstanders, naar eigen keuze met de eigen partner of met een onbekende. Zoals je een toernooi of een kroegentocht speelt. De clubavond van VIVA-RPC op StepBridge is uitsluitend toegankelijk voor leden van onze vereniging (en vooraf aangemelde en toegestane invallers). Je speelt dus met de eigen partner alleen tegen andere leden van onze vereniging. Het is in feite een gewone clubavond.    

 

Dinsdagavond 19.45 uur        8*3 spellen      afwisselend butler/paren

 

Iedereen die lid is van VIVA-RPC kan zich voor de clubavond inschrijven. Je kunt je pas een dag van tevoren inschrijven, omdat de clubavond dan pas als activiteit op StepBridge zichtbaar wordt.  
Hoe doe je mee: 
1.    Ben je nog geen lid van StepBridge, vraag dan een gratis proefaccount aan (https://www.stepbridge.nl).
Er wordt gevraagd naar je NBB-nummer - als je dat niet direct weet, is er op het aanmeldscherm een eenvoudige mogelijkheid aanwezig dat bij de NBB op te vragen via je postcode. Je ontvangt direct bericht met instructies voor installatie van het StepBridge-programma. Vrij snel daarna ontvang je per e-mail ook je gebruikersnaam en wachtwoord voor StepBridge. Een proefaccount is 14 dagen geldig en je kunt 300 spellen spelen (quickstep, competitie of recreatie) en aan alle toernooien deelnemen (https://www.stepbridge.nl/toernooien).

2.    Zodra je een Stepnaam hebt ontvangen, geef je dat door aan Balten van der Veer (bjvdveer@ziggo.nl). Je wordt dan in het bestand van deelnemers opgenomen. Doe je dit niet, dan is de clubavond op StepBridge voor jou niet zichtbaar!!

3.    Na 14 dagen of als je de grens van 300 spellen hebt bereikt, ontvang je een melding dat het proefaccount omgezet kan worden in een betaald lidmaatschap van StepBridge. De kosten hiervan bedragen € 46,50 per jaar. Mocht je besluiten geen lid te worden, dan kan je gratis aan de VIVA-RPC clubavond blijven deelnemen. Je moet dan inloggen als NBB-gast.
4.    Als je nieuw bent op StepBridge, speel dan een aantal spellen om je vertrouwd te maken met het programma, voordat je deelneemt aan een clubavond. Let op: wanneer je een StepBridge toernooi speelt is de tijd per spel 5 minuten, op de clubavond via StepBridge is deze 7,5 minuut per spel!!

5.    Kijk binnen het menu STEPBRIDGE op tips en aanwijzingen voor het spelen van de VIVA-RPC clubavond via StepBridge.

 

Tijdens de VIVA-RPC clubavond op StepBridge speel je alleen tegen clubgenoten. Je speelt in een iets langzamer tempo dan normaal tijdens een StepBridge toernooi. Tevens krijg je meesterpunten volgens de StepBridgeschaal. De indeling gebeurt met het Zwitserse systeem. Je speelt tegen tegenstanders die vlak bij je in het tussenklassement van de clubavond staan. Na afloop krijg je per e-mail de persoonlijke uitslag met spelverdelingen. 
De uitslagen van de via StepBridge gespeelde clubavonden worden verwerkt in een aparte competitiestand.