Speelt u al mee op Stepbridge?

Het lijkt toch nog even te duren voordat het bridge spectakel weer los mag barsten. Het ene corona bericht van de NBB is nog niet gelezen of het volgende dient zich al aan. De berichtgeving hierover in het algemeen neemt inmiddels zelf de vormen van een virus aan. Heel veel onduidelijkheid en ook onzekerheid voor alle partijen die bridgen gewoon een leuk spelletje vinden. Emmij en ik zijn een aantal weken geleden overstag gegaan (op aandringen van Toos!) om gewoon gezellig digitaal mee te gaan bridgen zolang de beperkingen/verordeningen een fysiek spelletje op de club  in de weg staan!

Ik had echt totaal geen zin om, zittend achter mijn pc, een avond in mijn “eentje” te gaan bridgen, zonder zelfs maar een glimp van mijn partner en tegenstanders op te kunnen vangen. Heb zelfs op de eerste avond mijn computerscherm 1,5 meter van mij vandaan geschoven tot Toos zei dat dit echt onzin was. Bridgepartner Emmij was overigens snel te porren voor een digitale bridge beleving. 
Het was allemaal best even wennen, maar na de eerste speelavond waren wij er beiden van overtuigd dat het gewoon een heel leuk, tijdelijk alternatief is voor de reguliere clubavond. 
Een aantal voordelen: Je hoeft de deur niet uit, geen 1,5 meter restricties, geen mondkapjes, de gezichtsuitdrukkingen/stem van je partner zie/hoor je gelukkig niet (na bijvoorbeeld een misverstandje) je hebt geen reiskosten, je kunt niet verzaken, de volgende dag kun je op je gemak alles wat je hebt gedaan of misschien had moeten doen, op je gemak nog eens nakijken op het wedstrijdverslag wat je wordt toegezonden via e-mail. 
Ook een paar nadelen natuurlijk: je mist de gezelligheid van de reguliere clubavond, de altijd gezellige babbel zul je nu via een toetsenbord moeten doen en dat kost veel tijd en dus stop je daar weer snel mee! Je moet zelf je drankje en hapje regelen want Flip en Mary doen dit niet voor je!
Om mee te doen hoef je alleen maar de duidelijke installatie en aanmeld instructies, die je terug kunt vinden op de site van de NBB, te volgen om het systeem “Stepbridge” op de computer, laptop of tablet te installeren. Trouwens, de kosten om mee te doen neemt de NBB (tijdelijk) voor haar rekening.
Kort samengevat, meld je aan en speel gewoon lekker mee op de dinsdagavond. Is er iets niet duidelijk neem dan gewoon even contact op met iemand die inmiddels al digitaal aan het bridgen is, hij of zij zal je zeker op weg willen helpen!

 

ps. mocht u computer problemen ervaren zoals slecht opstarten of andere malaise dan kan Ronald van Dongen (mail voor vragen naar: vivabridge@hotmail.com) u wellicht "op afstand" helpen middels softwarematige ondersteuning via het programma "Teamviewer". Werk uw computer sowieso bij met de laatste update(s). Dus sta op van uw zitkamerfauteuil en neem plaats achter de virtuele bridgetafel!

Hartelijke groet,
 
Ruud de Ridder