Spelletje 19-3 Gevaarlijke Hand

Het is prettig onbezorgd te leven, maar ook wat saai. Geen dreigend onheil, geen enkel beer op de weg, geen adder onder het gras, zelfs geen luis in de pels. Je  mist dan wat. Van nature is de mens een hoeder. In kroeg en kerk heb je een verhaal nodig. ‘Wat mij nu overkomen is...’  Na wat omzwervingen,  een goed verhaal vertellen is een kunst,  kijken je toehoorders je vol bewondering aan. Je hebt het getrotseerd, je ego is weer opgekrikt.

Bij gebrek aan spannende dingen in het dagelijkse leven compenseert het spel. Ook hier moet je op je hoede zijn. Er dreigt gevaar en soms ook uit bekende hoek. Spel 16 is er een voorbeeld van.

 

Spel 16Het biedverloop voor de geïnteresseerden

west

Noord

Oost

Zuid

1

1

2

3

4

pas

pas

4

pas

pas

5

pas

pas

pas

 

 

Het 3-bod van zuid zal U misschien bevreemden. Zo'n bod in de kleur van de tegenpartij toont een sterke hand en vraagt om meer informatie. Verder is het een beetje gokken op hoog niveau. 4 Gaat down op een ruitenaftroever, maar dat is voor Oost natuurlijk niet te zien. Zoals vaak is de start in kleur van je partner dodelijk, maar de H brandt. Na deze start moet Oost op zijn qui vive zijn. Je pakt A en je speelt B en die laat je doorlopen. Noord komt aan slag, maar kan U geen kwaad doen. Uw H is een beschermde diersoort.

 

P.S. Bij PLUS verkopen ze bewuste vis. Hoe zou die smaken?

 

Willem