Spelletje 19-1 Klaagmuur

Mannen Moeten Metselen. Uit doorgaans welingelichte bronnen heb ik namelijk vernomen dat ze niet kunnen bridgen. Dat is op zich geen ramp, ware het niet dat bezigheidstherapie in onze tijd belangrijk is en dat diezelfde therapie pas werkt als de bezigheid met succes kan worden uitgevoerd. Helaas. Maar ik heb een goed alternatief, twee vliegen in een klap. In overleg met de Commanderie heb ik een plaats uitgekozen, waar gemetseld kan worden. Mits gewapend met troffel, mortel en natuurlijk stenen is elke man daar een half uur voor het begin van de clubavond welkom om zich bot te vieren.

Spelverdeling spel 4 van 3 januari 2019

 

Nu is mannen aan het werk zetten op zich al een goed doel maar ze krijgen ook nog een opdracht
mee. Wij willen een klaagmuur. Een vrijplaats waar de frustraties naar hartenlust geventileerd kunnen worden. Dat moet sfeerverhogend werken. Ik stel dan ook voor om, als de muur gereed is, een klaagpauze in te voeren. Dat kan samenvallen met het gerief voor rokers. Even naar de Muur en dan weer verfrist verder. Het zal, denk ik, uw tafelmanieren verbeteren.

We gaan mooi bieden. Op spel 4 was het blijkbaar onmogelijk zeven te bereiken. Ik denk dat er een
weg is.

 

west Noord Oost Zuid  
1 pas 1 pas  
2 pas 3 pas  
4 pas 4 pas  
4SA pas 5 pas  
5 pas 5 pas  
7 pas pas pas  

West moet hier de hoofdrol spelen. U moet daarvoor in werelden denken. Via 2S. bekeert U zich tot de 12-14 wereld en, dat moet U toch toegeven, daarin bent U supermaximaal. Niet alleen qua punten, maar ook qua verdeling. Na 3R. wordt uw hand nog mooier. U biedt 4K. En daarna verrast uw partner U met 4H. Azenvraag en herenvraag geeft u verder uiitsluitsel. Hobbelvrij naar zeven.

 

Willem