Over Bridgeclub Klundert

Bridge club Klundert 1961 - 2016

Donderdag 15 september hebben de leden van de bridgeclub het 55-jarig bestaan van hun club gevierd.

De festiviteit vond plaats in de feestelijk ingerichte schuur van mevr. Adrie den Engelse in Noordschans. De daarvoor in het leven geroepen feestcommissie had kosten noch moeite gespaard om de leden een prettige middag te bezorgen. Eenieder zal beamen, dat zij daar prima in geslaagd zijn.

De leden werden om half twee ontvangen met koffie en gebak. Na wat toespraakjes begonnen de aanwezigen aan een bridgedrive. Iedere ronde werd er met een andere partner gespeeld. Tussendoor werden de leden ruim voorzien van hapjes en drankjes. Sommige leden vonden, dat we er maar een jaarlijkse traditie van zouden moeten maken !!

De dag werd afgesloten met frites en een snack, geleverd door de op het erf staande friteswagen.

Alle personen, die hun medewerking aan dit feest hebben gegeven, willen we van harte bedanken. Het had niet beter gekund. Complimentjes !!!

Voor foto's klik in de linkerkolom op Fotoalbums.

 

Bridge in Klundert?  Ja! Al 55 jaar!

 

Op maandagavond wordt in het Parochiehuis, door de 48 leden van Bridge Club Klundert gebridged. Onder het genot van een, door Benno of Daisy geserveerd kopje thee, koffie of een drankje wordt de competitie In twee lijnen gespeeld. De bridgeavonden vinden plaats in een gezellige sfeer. Hoewel bridge een denksport is, wordt er ook veel gelachen. De dames Buijs en Leendertse zijn al sinds de oprichting lid van deze club. Tijdens een besloten feestje in september wordt het elfde lustrum gevierd.

 

BCK is een van de 1050 bij de Nederlandse Bridge Bond aangesloten clubs. Dit aantal laat zien dat het bridge in Nederland populair is. Naast de reguliere bridgeclub avonden zijn er ook, overal in Nederland, regelmatig drives. Zo zijn er o.a. wandel-, fiets- en golfdrives. In samenwerking met BCK wordt de jaarlijkse “Schansdrive” gehouden. In de gemeente Moerdijk is elk jaar begin november de “Moerdijkdrive”. Deze drive wordt door een aantal Moerdijkse clubs, waar onder BCK, georganiseerd.

 

BCK heeft een A- en een B-lijn. Er wordt gespeeld in vijf periode van zeven zittingen. De scores worden na elk spel ingetypt en draadloos verzonden naar een centrale computer. Na afloop van de competitieavond wordt de uitslag door de wedstrijdleider bekend gemaakt. Na zeven avonden kan men promoveren of degraderen. Aan het eind van het competitiejaar worden alle punten door de computer berekend en wordt de clubkampioen, tijdens de slotavond, bekend gemaakt.

 

Bij notariële akte werd vastgelegd dat de club als doel heeft: ”de uitoefening van het bridgespel te bevorderen in de meest uitgebreide zin van het woord”. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Na een vrijblijvende “proefperiode” kunnen zij besluiten om lid te worden. Daarom wil de club dit najaar weer een bridgecursus organiseren.

 

Nieuwsgierig geworden naar dit steeds weer spannende kaartspel? Schrijf u in voor een bridgecursus in Klundert en wordt lid van deze gezellige club. Onderstaand leest u meer over het bridgespel.

 

Secretatriaat Bridgeclub Klundert

Conny Gerrits

caagerrits@xs4all.nl

Klundert, juli 2016

 

Wat is bridge?

Bridge is een spannend en boeiend kaartspel waaraan je veel plezier kunt beleven. Bij bridge speel je samen met je partner die tegenover je zit tegen twee tegenstanders. Op elk spel probeer je met je partner meer slagen te maken dan de tegenstanders. Dit doe je door te anticiperen op de ontwikkelingen tijdens het spel. Dit klinkt moeilijker dan het in werkelijkheid is. Want iedereen kan bridge leren. Elk spel duurt ongeveer tien minuten. In competitieverband worden er meestal 24 spellen per sessie gespeeld. Voldoende kansen dus om je te revancheren na een spel dat niet zo goed ging. Omdat je steeds tegen andere paren speelt, is bridge een sociale sport. Je ontmoet veel verschillende mensen en je kunt het overal en tegen iedereen spelen. De spelregels zijn wereldwijd hetzelfde.

 

Hoe kunt u bridge leren?

U kunt de beginselen van het bridge leren door middel van een basiscursus voor beginners. Zo'n cursus bestaat in de regel uit tien tot twaalf lessen van ongeveer 2,5 uur. Bridge leren is niet moeilijk, maar het moet wel goed worden uitgelegd. Dat is de reden dat er bridgecursussen gegeven worden. Al vanaf les één echter zit u met de kaarten in de hand en leert u het spel spelenderwijs.

Bridgeclub Klundert start dit najaar, bij voldoende aanmeldingen,  een bridgecursus. Wilt u meer weten over deze cursus of over Bridgeclub Klundert, neem dan contact op met het  secretariaat van B.C. Klundert.