Sfeerimpressie van de 21ste Vestingdrive in Willemstad
Geplaatst op zondag 9 februari 2020 - 14:21

Groot succes 21ste Vestingdrive Bridgeclub Willemstad                                           

Zaterdag 1 februari jl. vond in het Arsenaal de 21ste Vestingdrive Willemstad plaats. Ook dit jaar was  het Arsenaal gratis beschikbaar gesteld door mevrouw Böhm, de eigenaresse, en werd de organisatie weer geweldig ondersteund door Nel en Jaap Nieuwkoop.

 

Met een maximaal aantal inschrijvingen was het Arsenaal gevuld met 216 deelnemers. Full house dus! Zowel `s morgens als `s middags werden er 5 ronden gespeeld van 4 spellen, met een onderbreking van een muzikaal omlijste lunch. De wedstrijdleiding was ook dit jaar weer in de capabele handen  van Carel Frerichs en Theo Groenewoudt.

 

In ontspannen sfeer, maar met uiterste concentratie, werd gestreden voor de best mogelijke scores. Het resultaat werd aan het einde van de dag beloond met één van de vele prijzen die door lokale en regionale ondernemers beschikbaar waren gesteld. De aanmoedigingsprijs, een duobehandeling bij Newport Beauty Center, ging naar Els en Wim Sinke. Daarnaast waren er leuke prijzen voor zowel de eerste als de laatste tien paren. Wat deze Vestingdrive mede uniek maakte, was dat uiteindelijk ook alle overige deelnemers met een leuke attentie huiswaarts keerden.  De hoofdprijs, een bridgeweekend voor twee personen in Hotel Asteria in Venray, werd verloot en is uitgereikt aan Steef Wesseling en Cees Molendijk. Velen sloten de dag vervolgens af in één van de Willemstadse horecagelegenheden, die tijdens de Vestingdrive voor hapjes hadden gezorgd en ook de prijzentafel  flink hadden gesponsord met lunch- en dinerbonnen.

 

Wat de dag met name glans gaf, was het feit dat dankzij de vele sponsoren, het inschrijfgeld en de opbrengsten van de consumpties, een donatie van €2000 kon worden overhandigd aan Floris Meier, paralympisch zitskiër, voor het Wheelchair Skills Team. Een donatie van €2000 was er eveneens voor het Team Roparun Willemstad. Als tegenprestatie voorzagen vele vrijwilligers van deze beide Teams de bridgers tijdens het spelen van hapjes, drankjes en een uitstekende lunch.

 

Voorts kon ook weer een beroep worden gedaan op vrijwilligers buiten het Wheelchair Skills en Roparun Team. Onmisbare krachten, die zich, net als Janny en Korstiaan Dane, Peter Overman en Brigitte  al vele jaren geheel belangeloos inzetten voor dit jaarlijks terugkerende sociale evenement.

 

Met vier prachtige borden, gemaakt door Ad Hartvelt, werden door voorzitter Ank de Bruijn de cheques overhandigd aan vertegenwoordigers van de goede doelen, waarbij tegelijkertijd de sponsoren op ludieke wijze werden bedankt.

 

De 21ste Vestingdrive werd definitief afgesloten met fraai, door de familie Birkhoff verzorgd pianospel. Afgaande op de vele positieve geluiden was het evenement wederom een enorm succes. Dat geluid klinkt ook door in de uitzending van Omroep Brabant van afgelopen zaterdag, nadat haar Brabants Buske persoonlijk langs was gekomen om de 21ste Vestingdrive op de (sociale) kaart te zetten. Mogelijk speelt dit ook de organisatie van de 22ste Vestingdrive in de kaart, die overigens gepland staat voor 6 februari 2021. De eerste aanmeldingen stromen inmiddels al binnen, dus dat belooft nog wat. 

 

Uitslagen: 1. Lucia Grossman en Han Begas  2.Elena en Stefan Kossakowski  3.Paul en Maarten van de Pas  4.Willemien en Bram Steenks  5. Evelien en Arie van Dijk. De overige uitslagen zijn te vinden op de website van Bridgeclub Willemstad.