Bridgeschool Twente

 

 

Bridgen leren?

Bridge is een spannend en boeiend kaartspel waaraan je veel plezier kunt beleven. Je speelt samen met een partner, die tegenover je zit, tegen twee tegenstanders. Bij elk spel, dat ca. 7 minuten duurt, probeer je met je partner zoveel mogelijk slagen te maken. Meestal worden per middag / avond 24 spellen gespeeld. Bridge is een sociale sport omdat je steeds tegen andere paren speelt. Je ontmoet dus veel verschillende mensen. Wereldwijd zijn zelfs de spelregels hetzelfde. 

 

Bridgeschool Twente biedt diverse cursussen om het boeiendste kaartspel ter wereld te leren:  

  1. Beginnerscursus            De Basis  (blok 1 à 12 lessen en blok 2 à 12 lessen)
  2. Vervolgcursus                De Verdieping  (idem blok 1 en 2)
  3. Gevorderdencursus      Verder met Bridge  (4 themalessen in overleg)

 

Vanaf 7 januari jl. zijn we met de beginnerslessen in Stadshagen - Delden gestart.

Op 23 september gaan we verder met het tweede deel van "de Basis" in het Stadscentrum het Parochiehuis - Delden.

 

Bel gerust voor meer informatie!

 

De lessen worden gegeven uit de bridgelesboeken, genaamd Begin met Bridge  www.beginmetbridge.nl  geschreven door Sietze van der Honing & Kees Ooijevaar. De Vereniging van Bridgedocenten (VBD) heeft deze methode met 'zeer goed' beoordeeld. Als officiële NBB (Nederlandse BridgeBond)-docenten zijn wij vooral zeer enthousiast over de didactische waarde van deze lesmethode.   

 

Waar worden de lessen gegeven:

Bij Buurt- en Speeltuinvereniging 'de Jeugd' in Hengelo, in Hof van Twente is nog onbekend en door collega Nico van Diepen in het Volbert 'de Boerderie' in Enschede.

De kosten zijn € 100 per blok, inclusief het lesboek. 

Bij voldoende deelname starten de lessen in januari of eind september.

 

 

Bij Bridgeschool Twente ben je aan het goede adres: wij werken, volgens NBB-voorschrift, met de nieuwste didactiek en methodiek. Via heldere PowerPoint presentaties met aansluitende oefenstof en oefenspellen worden de lessen gegeven. Na afloop sturen wij per email een hand-out en extra oefeningen om de nieuwe theorie eigen te maken.

Belangrijk is ook ons enthousiasme waardoor je steeds verder ‘gegrepen’ wordt door het bridgespelletje. Want bridgen is écht leuk en iedereen kan het leren.

 

Docenten:

Nico van Diepen - Enschede   

Anneloes Dijk - Hengelo / Goor

Leo Vrielink - Hengelo

(telefoonnummer en emailadres: zie 'clubfunctionarissen')