H.B.C. Ontvangt bronzen stadspenning.

Download bijlage:

 Tijdens de viering van haar 75 jarig jubileum is aan de Hengelosche Bridge Club     H.B.C.    door wethouder Jan Bron  de bronzen stadspenning uitgereikt.   voor een inpressie van de club   Klik op bijlage  Hengelosche Bridge  Club.  hierboven 

 

    1. Hengelo reikt bronzen penning uit aan voorzitter Peter van Hest

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 06 februari 2018

 

Peter van Hest heeft de bronzen penning van de gemeente Hengelo ontvangen. Wethouder Jan Bron reikte de penning uit tijdens het 75 jarig jubileum van de Hengelosche Bridge Club waarvan Peter van Hest voorzitter is. Het samenkomen van besturen van de Hengelose clubs heeft een mooie sfeer gecreëerd. Samenwerking is onontbeerlijk. Vandaar ook de oprichting van Bridgestad Hengelo, waarvan de Hengelosche Bridge Club ook lid is.

Op 20 januari 1943 werd de Hengelosche Bridgeclub opgericht. Na enkele omzwervingen in de jaren negentig is de club neergestreken in de grote zaal van de voetbalvereniging BWO (Blauw Wit Oost).

Het jubileum werd op zondag de 20e januari groots gevierd met een samenzijn van alle leden. Natuurlijk werd er die dag ook gebridged. Aan het eind van de middag werden de leden getrakteerd op rijkelijk heerlijk buffet in restaurant De Zevenster. De dag werd georganiseerd door de activiteitencommissie. Ook de Twentsche Courant besteedde in haar krant ruim aandacht aan dit jubileum met een artikel en een foto.

Op vrijdag 26 januari was er een receptie voor de besturen van de Hengelose bridgeclubs. Ook weer in combinatie met enkele rondes bridge. De BridgeBond reikte, uit handen van ambassadeur Armand Trippaers een spelkoffer met spellen en bridgeboards uit met daarop de eigen clubnaam. Ook het district was aanwezig. De vereniging werd, door alle belangstellenden behoorlijk in de bloemetjes gezet. Ook de voetbalvereniging BWO, het thuishonk van de Hengelosche Bridgeclub bleef hierbij niet achter. Zij zorgden voor een gezellige omgeving en een hapje en een drankje. Kort gezegd, het was een geslaagd feest, waar zeker naderhand nog over werd gepraat. Op naar de volgende 25 jaar!