CLUBREGELS BRIDGECLUB WOERDEN

 

 
 

CLUBREGELS

Alerteren.
Aangezien er onbewust misverstanden kunnen ontstaan tussen spelers dienen alle biedingen die niet echt zijn, te worden gealerteerd.
Eén van de hoofdregels van bridge is, dat de tegenspelers recht hebben op dezelfde informatie, gegeven met een bod of een gespeelde kaart, die een speler/speelster hiermede aan zijn partner doet toekomen.  
Arbitrage: Als u aan uw tafel constateert dat de spellen niet goed zijn teruggestoken, u 12 of 14 kaarten heeft, de scorebriefjes niet juist zijn ingevuld, etc., vraag dan om arbitrage.
Uitspelen. Een reeds opengelegde kaart geldt als een gespeelde kaart en mag niet meer worden teruggenomen. Als na een slag de kaarten zijn omgedraaid, mag niet meer worden teruggekeken dan uitsluitend de kaart van de speler die aan slag is. Als één van de spelers zijn kaart nog niet heeft omgedraaid mogen alle kaarten van die slag bekeken worden. 
Invallers: In overleg met de systeemleider wordt met een invaller van de eigen club gespeeld. Wanneer er op maandag om 16.00 uur geen invaller beschikbaar is , dan is een invaller van buiten de club toegestaan.

Combitafel:
Bij oneven aantal paren in twee lijnen kan  er aan een combitafel worden gespeeld. Het paar uit de hoogste lijn zit altijd Noord/Zuid en het paar uit de lagere lijn Oost/West. De combitafel is tafel D1. Het resultaat van de combitafel wordt automatisch in de uitslag verwerkt.
Promoveren/degraderen: 
Per competitieronde van 6 avonden promoveren de bovenste 4 paren en degraderen de onderste 4 paren. Wanneer meer dan twee avonden per competitieronde niet kan worden gespeeld is promotie niet mogelijk. Bij langdurige afwezigheid en veelal met een invaller/ster spelen is degradatie maar één keer mogelijk. Bij meer dan 4 maal afwezig in een competitieronde volgt automatisch degradatie.
Nieuwe leden:
Nieuwe paren en leden van de club, die met een nieuwe partner van buiten beginnen, starten altijd in de C-lijn. Alleen als er onderling wordt gewisseld van partner, dan wordt gestart in de laagste lijn waarin één van de partners speelde. Voorbeeld: een A speler vormt met een B speler een nieuw paar, dan wordt begonnen in de B-lijn. 
Slem klassement:
Er is een nieuwe methode van slempunten. Te weten: Bij groot slem bieden en maken 4 punten Bij klein slem bieden en maken 2 punten Bij groot slem bieden en niet maken -2 punten Bij klein slem bieden en niet maken -1 punt 
Clubkampioen :
Clubkampioen wordt het paar dat de hoogste gemiddelde score heeft gehaald over het gehele seizoen en het hele seizoen in de A-lijn heeft gespeeld. Woerden.1 september 2014