Bridgeclub de Tweede Hand is een nog tamelijk jonge vereniging (opgericht in 2007) die je zou kunnen kwalificeren als een gezelligheidsvereniging. Er wordt wekelijks op maandagavond vanaf 19.30 uur in twee lijnen een parencompetitie gespeeld. Deze bestaat telkens uit zes zittingen, waarna promotie of degradatie volgt voor een aantal paren. Enkele keren per jaar is er een speciale drive, zoals de openingsdrive in augustus/september, een kerstdrive en de slotdrive in mei/juni. Soms ook nog een sinterklaasdrive of een paasdrive.

 

Tot op heden wordt er niet in clubverband meegedaan aan bondswedstrijden, maar wat niet is kan komen natuurlijk.

 

Onze vereniging heeft een aantal beginnende bridgers in haar midden, maar ook gevorderde spelers.

 

Eenieder kan op zijn/haar eigen niveau een prettige bridgeavond beleven.

 

Twee met elkaar verbonden zalen in buurtcentrum Parkwijk zijn de vaste speellocatie en de zitjes rond de bar zijn na afloop vaak nog een tijd bezet door leden die gezellig de avond nog eens doornemen of andere gespreksstof hebben.

Door het gebruik van bridgemates is aan het einde van de speelavond de uitslag snel beschikbaar. Dat betekent dat iedereen vóór 23.00 uur weet hoe gescoord is.

 

Wilt u eens kijken hoe het er op onze speelavond aan toe gaat? U bent van harte welkom om een paar keer mee te spelen om te zien of het u bevalt. Een telefoontje naar een van de bestuursleden is voldoende.

 

Buurtcentrum Parkwijk, Haagbeukweg 42, 1326CP Almere.