Lustrumfeest

Inleiding.

Het weekend van 6 en 7 oktober hebben we ons lustrumfeest gevierd, in en om hotel Brinkzicht in Vledder. Mede door het onverwachte schitterende weer denken we als lustrumcommissie te oordelen dat ons weekend een geslaagd uitje is geweest. Uiteraard hebben we heel gezellig gebridged, maar zijn we bovenal sportief en creatief bezig geweest. Het allerbelangrijkste echter, we hebben met en om elkaar gelachen en plezier gemaakt.

Na de ontvangst door de voorzitter en het inchecken in het hotel, kon iedereen genieten van een lekker kopje koffie met huisgemaakte appeltaart. Ondertussen konden de deelnemers zich al voorbereiden op het middagprogramma door het speciaal op naam gemaakte programmaboekje te lezen. Om 12:00 uur werd de lunch in buffet vorm geserveerd met een lekker saucijzenbroodje. Daarna moest de lustrumcommissie zelf aan de bak met de uitvoering van het vooraf ingestudeerde toneelstuk. De klucht moest heel kenmerkend zijn voor een normale opening van een Bridgeavond. Karel en Ank achter de tafels met de gidsbriefjes en de leden die een voor een binnenkomen. Sterk overdreven werd er wat geroddeld door de binnenkomende Bridgers. Na afloop, als iedereen zijn loopbriefje heeft, opent de voorzitter het middagprogramma en trekt ons uit de toneelwereld weer naar de realitiet.De groep werd in drieen gesplitst om de afzonderlijke onderdelen van het middagprogramma te doen.

Schilderen.

Onze kunstenares, Jeannette van der Linde, had vooraf drie ontwerpen voor een kunstwerk gemaakt. Deze ontwerpen had ze weer in twintig stukken gedeeld en uiteraard was het aan onze kunstenaars om deze stukken artistiek in te vullen en samen te voegen. De resultaten zijn elders op de site terug te vinden maar met recht ware kunststukken.

Toneel.

Onder leiding van actrice Marijke Wildeboer is door alle groepen hard geoefend om een toneelsketch te bedenken dat later uitgevoerd moest worden. Als club hebben we nooit geweten dat er zoveel toneelspelers onder de leden zijn. Misschien komt het ook wel omdat het thema roddelen iedereen wel aansprak.

Wandeltocht naar de speurhonden.

Wat een mazzel dat het nog zulk lekker wandelweer werd nadat het de hele nacht en ochtend geregend had. Het was heerlijk om in het mooie Drentse landschap naar de honden te wandelen die al klaar stonden om de dummy's voor ons op te halen. Daarnaast had de organisatie wel voor gesprekstof gezorgd met de foto's van al die mannen met een criminele inslag.

 

Moorddiner.

Dat was wel even schrikken toen we allemaal verzameld waren in de eetzaal voor het diner en de voorzitter was er nog niet. Helemaal eng werd het toen de politie binnenkwam die vertelde over de vreselijke misdaad op onze voorzitter. Vooraf dachten we nog dat hij alleen even bij zijn broer Sjoerd op bezoek was. We hebben het allemaal gezien, het was werkelijk afzichtelijk hoe bloederig deze afrekening is geweest. We moesten wel kijken want de dader had diverse sporen achtergelaten en de politie wilde graag met iedereen spreken over de achtergelaten sporen.Het hotel werd hermetisch afgesloten en met de inmiddels gearriveerde broer van de voorzitter hebben we verder wel een heerlijke maaltijd kunnen nuttigen. Tussen de gangen hield de politie ons goed op de hoogte van de gemaakte vorderingen in het onderzoek. Diverse verdachten werden voor het grote publiek bekend gemaakt.Gelukkig voor onze leden kon aan het einde onomstotelijk bewezen worden dat de broer van de voorzitter de dader was.

Bridgedrive zaterdagavond.

Of het nou aan de vermoeidheid lag, de ingenomen alcoholische versnaperingen of het voldane gevoel na het diner; Vlekkeloos dupliceren lukte even niet meer. Gelukkig had Karel het nog wel helemaal onder controle en hebben we gezellig gebridged. Heel leuk van het hotel was het uitnodigen van een lokaal Bridgepaar om de lijnen compleet te maken. Na afloop van de Bridge hebben de echte volhouders nog een afzakkertje genomen maar zijn ook vrij snel naar hun kamer vertrokken.
 

Bridgedrive zondagmorgen.

Opvallend fris zat iedereen na het ontbijt weer goed gemonterd aan de Bridgetafels. Wellicht extra gemotiveerd door de fantastische prijzentafel die klaar stond. Heel leuk waren de spontane speeches van de leden tussen de ronden door. Elders op de site staat de lekenpraat gepubliceerd. Nadat we weer 6 rondjes gebridged hadden was het tijd voor de prijsuitreiking. Bijgaande foto toont de prachtige boeketten voor de winnaars Dick en Henk. Niet alleen de beste 5 hadden prijs, maar ook 10, 15, 20, 25 en 30 dus kansen voor iedereen.

Afscheidslunch.

Nog een laatste gezamelijke maaltijd en een praatje van de voorzitter en tja.... vijf jaar wachten tot het volgende lustrum. Namens de lustrumcommissie, iedereen heel erg bedankt voor jullie geweldige inzet zodat we er gezamenlijk een geweldig feest van hebben kunnen maken.