Hartelijk welkom op de clubsite van

B.C. Zeewolde!

 

           

 

BC Zeewolde is een gezellige bridgevereniging met speelgelegenheid in het centrum van Zeewolde. De vereniging is opgericht op 15 februari 1987 en is daarmee maar iets jonger dan de gemeente Zeewolde. Het ledental is in de loop der jaren gegroeid tot ongeveer 130 leden.

 

Clubavonden en clubmiddag

Op maandag- en donderdagavond wordt er van 19:45 tot ongeveer 23:00 uur gespeeld in onze speelgelegenheid 'Open Haven', Kerkplein 8 te Zeewolde. Met ingang van begin oktober wordt hier ook iedere woensdagmiddag vanaf 13:30 uur gespeeld. Voor spelen op de woensdagmiddag hoeft u geen lid te zijn van onze vereniging. U betaalt per keer per paar een bijdrage van € 3,-. Op deze middag wordt niet competitief maar recreatief gebridged. Ook is het mogelijk te spelen met een lid van de club die u dan begeleidt.

 

Het seizoen begint vlak na de zomervakantie en eindigt begin mei. In het seizoen wordt een parencompetitie gespeeld bestaande uit vier rondes van elk zes zittingen. Er wordt op maandag in twee lijnen gespeeld, te weten een A- en een B-lijn en op donderdag in drie lijnen, A-, B- en C-lijn. Promotie en degradatie geschiedt na afloop van elke ronde. De parencompetitie wordt afgewisseld met een speciale competitie tijdens de clubavonden waarop ook de thuiswedstrijden van de districtsviertallencompetitie worden gespeeld. Daarnaast zijn er speciale evenementen, zoals de Horecadrive op de 1e zaterdag van november en de Kerstdrive. Voor het gedetailleerde speelprogramma wordt verwezen naar de clubagenda elders op de website.

 

Zomeravond bridge

Na afloop van de competitie start het 'Zomeravondbridge'. Ook spelers die geen lid zijn van BC Zeewolde zijn van harte uitgenodigd om hieraan mee te doen. Voor deze avonden betaalt men een bijdrage per paar per avond. Het bridgen op de maandagavond stopt in de zomervakantie, terwijl op de donderdagavond ook in de zomervakantie wordt gebridged.

 

Lidmaatschap

Nieuwe leden zijn van harte welkom! U kunt contact opnemen met de secretaris: Marianne Donderwinkel, telefoon 06-52050034 en e-mail: secretaris@bczeewolde.nl. De contributie bedraagt met ingang van 1 augustus 2019 € 95 per jaar voor 1 speelmoment per week en € 153

per jaar voor 2 speelmomenten per week.

 

Beginnerscursus

Volgend jaar wordt bij voldoende belangstelling voor mensen die het bridgespel willen leren een beginnerscursus georganiseerd. U leert onder deskundige leiding stap voor stap het bridge te ontdekken en te spelen. Ook voor de beginnerscursus kunt u zich aanmelden bij de secretaris.