Dump eens een aas!

Dump eens een aas                                25-11-2019

 

 

Even geleden schreef ik iets over het duiken van een aas maar soms moet je zelfs een aas helemaal niet willen hebben, zie onderstaand spelletje van afgelopen donderdag.

 

 

Het bieden was als volgt gegaan:

 

1    2    dbl    2

3♣    pas    4    pas

5    a.p.

 

Noord heeft met 2 aangegeven dat hij 5 + 5♠ heeft en na de pas van oost gaf zuid de voorkeur aan harten. Na het 5 bod mag noord een dodelijke start verzinnen en omdat zuid meer hartens heeft dan schoppen was de hoop op een introever reëel en aangezien noord 2 keer aan slag komt met troef kon hij werd dat de keuze.

 

Zoals het spel lag, werd de introever ook gevonden maar dat was niet nodig. De start is voor schoppen heer in west die nu eerst harten heer meeneemt. De volgende slag speelt de leider een ruiten voor noord die de 2e schoppen speelt. Alle seinen moeten nu op rood staan voor de leider want tijdens het bieden is duidelijk geworden dat zuid maar 2 schoppens heeft en de introever dreigt.

 

De 2e schoppen slag neem je in de dummy met schoppen vrouw en nu speel je eerst harten aas waarop schoppen aas de deur uitgaat. Hierna speel je de 2e ruiten die noord weer neemt en hierna is de verdediging uitgespeeld. De 3e schoppen kan zuid wel troeven maar de leider troef over en heeft de rest.

 

Niet te zuinig zijn!