Bridge en de glasbak

Lies Gooszen 

 

Ontmoetingen bij de container.

 

Zoals ieder wel weet verbruiken wij het een en ander, het DCA heeft nogal wat soorten bier.

Het ene merkbier zit in flesjes met statiegeld; maar het Bier van de Buren is erg in trek en zit in statiegeldloze flesjes. 

 

Ook de wijn die we via Jeannette inkopen vindt goede aftrek. U begrijpt dat er dan dozenvol lege flessen zijn die naar de glascontainer moeten. Al maanden doe ik dat en heb daar regelmatige aparte ontmoetingen.

 

Zo had ik de doos staan met die mooie flesjes Blondbier naast de container en werd ik aangesproken door twee oudere Dames. Waar ik mee bezig was: er staat toch statiegeld op.

Ik kwam in gesprek met hen nadat ze zelf hadden gekeken en er inderdaad geen statiegeld op zat.

Opeens werd ik de hemel in geprezen door hen dat ik dit deed.

Ach op mijn leeftijd is het wel fijn te horen dat de Hemel iets open staat voor me.

De Dames bleken goede bierdrinkers te zijn en waren zeer geinteresseerd in dit merk.

 

Daar ik nu door dit werk de makkelijkste containers weet te vinden waar ook meteen papier en plastic opgeruimd kan worden, ging ik een andere keer naar een andere plek. Net aan het ingooien in de glascontainer zag ik mijn huisarts langs fietsen. Wat zal hij denken? Ik moest wel lachen.

 

En vandaag had ik weer zo’n leuke ontmoeting. Net aangekomen kwam er ook de auto aan die de containers leeg maakt. Net de achterklep open gemaakt of er springt een vriendelijke jongeman uit de vuilnisauto, loopt naar me toe en zei: mevrouw ik doe dat wel even.

En dat was inderdaad in een mum van tijd gebeurd. Ook de dozen met een klap klein gemaakt en de papierbak in. Ik moet het altijd verscheuren voordat het past in de klep van de papierbak. We raakten ook nog aan de praat. Waar komen al die flessen vandaan ?

Van een bridgeclub en hij werd even geinteresseerd in bridgen. Maar dat had toch geen toekomst.

Laat mij maar lekker rijden Mevrouw en keurig hielp hij me de weg op hard zwaaiend.

 

Ja zo maak je wat mee dankzij het bridgen.