jeugdbridge update 6 feb

 Het is nu februari 2019, tijd om wat over de plannen voor de toekomst te vertellen

Wat zijn de plannen voor de komende periode

 • Verder gaan natuurlijk met vervolglessen voor huidige leuke lesgroepjes op vrijdag

 • Lessen geven op o.a. Da Vincischool en Vondelschool

 • Clinic geven op Kon Tiki school

 • Zorgen dat we zichtbaar blijven via SRO (kies je sport e.d.).

 • jeugdbridge clinics aanbieden op de Koningsspelen

 • Afspraken met het District maken over wat zij voor ons kunnen betekenen (geld of materiaal of publicitaire steun) . Er heeft al onlangs een zwaar maar constructief gesprek plaatsgevonden met het bestuur van het District.

 • Volgen van trainingsweekend voor docenten jeugd- en minibridge (medio februari) (en daar natuurlijk ook netwerken)

 • Verder gaan met scholen aanschrijven (heel basis-amersfoort bridgt)

 • Verder gaan met flyeren

 • Afspraken met DCA maken over huur locatie 2019

 • Een groot plan bespreken om Jeugdbridge op aparte wijze (via app of zo) onder de aandacht van de jeugd en de verzorgers / opleiders te brengen.

 • Toernooi van bond of district winnen. Of eventueel zelf een toernooi organiseren (samen met Nijkerk en Nunspeet bijvoorbeeld) . Jeannette heeft al trainingsweekenden in gedachte voor onze jeugd die zich voor NK minibridge heeft opgegeven.

 • Samenwerking met SKA (kinderopvang Amersfoort) gestalte geven. Er zijn onlangs prachtige principeafspraken gemaakt met deze club.

De lessen in DCA worden door drie kinderen en een van hun ouders/verzorgers gevolgd. Dus ouder/kind bridge. En die ouders…geweldig…ze zijn zo verrast over dat het zo’n leuk spel is. Dat hadden ze nooit verwacht. En fanatiek….o la la. Heerlijk. Moeders die graag eerste willen worden.

En dan die kinderen, daar zit er een menneke bij … mister wise guy. In verband met de nieuwe AVG mogen we hier op een open site niet de namen noemen maar de meesten weten wel wie er bedoeld wordt. Dit jochie heeft een geweldig inzicht in het kaarten maar als je dan denkt…oh…dat is een nerd…nou nee… hij zit ook op tennis en andere sporten.

Voorbeeldje…hij komt met spelen uit met kleine x, zijn moeder is zijn partner en die legt ook klein terwijl er in de dummy een singleton ligt (klein plaatje). Bij slag 10 speelt moeders ergens de aas bij die ze natuurlijk bij de uitkomst had moeten leggen. Zoonlief kijkt verbaasd en geergerd op en zegt boos …mammmmmmmmm …waar ben je toch met je gedachten…!!!

En dan die twee meiden. Super om te zien hoe ze zich kunnen meten met mister wise guy. Soms even briljant. En de vragen die ze stellen. Dat geeft aan dat er genoeg inzicht en potentieel in zit.

En als Jeannette eens geen les kan geven, kan Rob Bello het bijna moeiteloos overnemen. Die heeft ook de gave om geniaal leuk met kids om te gaan.

Vanaf 18.00 uur komen dan vier oudere kids (leeftijd ca 16,5 jaar) en die hebben het ook in zich. Ze hadden in het verleden al les van Jeannette gehad en nu gaat het lekker snel met ze.

 

Dus tot nu toe 9 leerlingen maar dit is nog maar het begin. Wellicht komt er doorstroming naar de jeugdclub vanuit de lessen op de Da Vincischool.

En we moeten het nu ook van de kracht van herhaling hebben. Steeds moet voor ouders duidelijk zijn dat bridge een onderdeel van het sportpakket is waaruit het kind kan kiezen. Het moet via reclame en pr langzaam in het gedachtegoed/systeem van ouders en scholen komen. Dat vergt tijd en steeds maar herhalen (weer die advertenties e.d.) is geen leuk werk. Maar het moet…alleen zo kan je het imago van bridge een beetje veranderen.

En ja…daar is ie weer. Het lijkt wel een saaie disclaimer, maar…. Mocht je denken… ik wil ook wel helpen om de jeugd aan t bridgen te krijgen, meld je dan aan bij ons. Wij kunnen iedereen gebruiken en de methode om mini-bridge lessen te geven leer je vrij snel. Het is leuk en dankbaar werk. Wij hebben nu al meer begeleiders en/of docenten nodig.

En…je zou je zomaar kunnen realiseren… eigenlijk wel leuk voor mijn (klein-)kind om met mij of zonder mij bridge te leren, neem dan ook direct contact met ons op. De meesten van jullie hebben wel kleinkinderen of  buurkinderen. Maak ze enthousiast en geef ze op. Denk allen aan de toekomst van onze mooie sport die ons zoveel geeft en die zoveel te bieden heeft.