update januari 2019

Het is nu januari 2019, tijd om de balans op te maken van het eerste half jaar jeugdbridge.

Wat is in t kort allemaal gebeurd:

  • De site www.nextgenerationvk.nl is opgestart.

  • Er is driftig her en der geflyerd, zowel op scholen als op openbare plekken

  • De lessen op de vrijdagmiddag zijn gestart

  • Er is les gegeven op scholen en er zijn afspraken gemaakt met andere scholen.

  • Er is contact geweest met het District om met elkaar om de tafel te gaan zitten.

  • Er zijn trainingsweekenden minibridge gevolgd in Utrecht (bondsbureau)

  • Er zijn plankjes en andere materialen aangeschaft

  • Dat waren de droge feitjes. Nu natuurlijk nog wat sappige verhalen over de lessen op school en in DCA.

 

Verslag over de lessen

 

De lessen (een serie van 7 klassikale lessen ) werden en worden gegeven door Jeannette op de zo vrolijke en enthousiaste wijze die men wel van haar gewend is. En ze wordt meestentijds bijgestaan door het team van Ellen/Marga/Bep. Op de Vondelschool werd lesgegeven aan groep 6. Geweldig om mee te maken hoe ze hun eerste kennismaking met het kaartspel verwerken. Verwacht geen wonderen of inzichten van ze, ze snappen er natuurlijk eigenlijk niet veel van maar ze doen zo enthousiast mee en er wordt zo gezaaid op deze wijze. Ze nemen hun vreugde over het kaarten mee naar huis en ze hebben de ervaring in zich als we hen volgend jaar vervolglessen aanbieden.

En na afloop van de lessen geeft Jeannette dan een heuse Bridge Bingo voor de kids. Je moet dat echt meemaken, het is onbeschrijfelijk hoe leuk dat is met die kids. En ze kregen allemaal een diploma/ certificaat. Zelfs de juf.

 

En ja…daar is ie weer. Mocht je denken… ik wil ook wel helpen om de jeugd aan t bridgen te krijgen, meld je dan aan bij ons. Wij kunnen iedereen gebruiken en de methode om mini-bridge lessen te geven leer je vrij snel. Het is leuk en dankbaar werk. Wij hebben wellicht straks meer begeleiders en/of docenten nodig.

En…je zou je zomaar kunnen realiseren… eigenlijk wel leuk voor mijn (klein-)kind om met mij of zonder mij bridge te leren, neem dan ook direct contact met ons op. De meesten van jullie hebben wel kleinkinderen of buurkinderen. Maak ze enthousiast en geef ze op.

 

Even nog voor alle zekerheid : Het team Jeugdbridge bestaat nog steeds uit , Marga , Jeannette, Bep, Ellen, Els, Ruud, Nel, Henk en Rob

 

Volgende maand lees je meer over onze toekomstplannen en een impressie van de vrijdagmiddag-lessen.