DCA: na de eerste weken

Rene Coppens 

Hoewel de 'formele' openingsdatum 1 februari was, zijn we nu toch al een paar weken onderweg als DenksportCentrum Amersfoort. Die eerste 'proefweken' zijn we gelukkig tegen wat aanloopprobleempjes opgelopen. Dat zal de komende weken hier en daar ook nog wel gebeuren maar we zijn toch een end op streek.

Sinds afgelopen woensdag (31 januari) zijn ook Bridgeclub De Kei en Schaakvereniging SGA ingehuist EN is er een echte bar. Allemaal voor de deadline 1 februari. "I love it when a plan comes together".

Op zaterdag 3 februari vierde SGA meteen haar 125 (!) jarig bestaan in DCA. Het was een bijzonder geslaagde dag en avond, met veel enthousiasme voor onze nieuwe locatie.

We hebben ontdekt dat de afzuiging op standje '0' stond (vandaar de wateroverlast op de 2e avond en de wat bedompte atmosfeer op avond 3 in de achterzaal) maar ook defect was. Dat is nu verholpen en we hebben em nu op '1' gezet maar kunnen opschalen tot '5'.
De koffie moet nog beter worden ingeregeld. Ik hoor dat de cappucino nog te melkerig is. We gaan es kijken hoe we dat beter kunnen afstellen.
De temperatuur blijft een beetje gokken. We zetten de radiatoren ruim van te voren aan, maar al binnen een half uur na aanvang kunnen de eerste alweer uit......Benieuwd hoe het samenspel radiator/afzuiging gaat werken.
Sinds afgelopen week hebben we (goede suggestie Eltjo) balletjes van de IKEA. Deze hoeven niet in de frituur en zijn toch uitermate lekker bij de borrel.
We gaan nog zakjes chips voor de junioren (met name bij de schakers maar Sven mag ook) neerzetten en hebben inmiddels ook siroop voor de kleinere schakers.
We moeten nog een beetje schuiven met tafels (wel/geen stamtafel) en garderobekasten (ze staan nu elke week weer anders) en de barkrukken moeten we ook nog voor gaan sparen. Ook heeft De Kei 3 statafels meegenomen die we even moeten inpassen.
Dan zal er nog een geluidsgordijn moeten komen tussen de beide ruimtes (met name voor de schaakcompetitie) en gaan we nog - waarschijnlijk in Q2 - met de vloer aan de gang.
En de naamplaatjes voor de meer dan 40 gesponsorde tafels worden binnenkort aangebracht.
O ja, de koeling van de bar doet het deels nog niet goed. Ook even aandacht komende week.
In de toiletten gaan we handdoeken, dispensers en toiletrol houders ophangen.

Inmiddels zijn er 2 armleggers van stoelen gesneuveld (eentje is echt met een Stanleymes opengesneden van voor naar achter en de andere iets minder rigoreus met iets anders scherps), zijn er 2 akoestiek platen beschadigd en heeft iemand 2 foto's van Dirk van de muur gestoten. O ja, en er zijn al redelijk wat (met name thee) kopjes gesneuveld.......Kortom 'er wordt geleefd' zullen we maar zeggen, maar het gaat me wel aan het hart om eerlijk te zijn.

Maar er is ook goed nieuws. Een anonieme gever die een substantieel bedrag aan DCA heeft geschonken (dank dank dank, ik ben er nog ontroerd van) EN we willen de bediening aan tafel wat professioneler proberen aan te pakken. We gaan experimenteren in 1 of 2 groepen met een kaartje op elke tafel. Als je iets wilt bestellen aan het begin van de ronde (zeg de eerste 15 a 20 mins in de paren en butler) dan zet je het bordje overeind. Dan komt Miriam of Nick (op de dinsdagavond) langs om de bestelling op te nemen. Het is een experiment, maar voorkomt dat je aan de bar moet wachten als er een rij staat.

Als er nog andere suggesties zijn, we kijken wat we ermee kunnen. De komende maanden staan uiteraard in het teken van het terugverdienen en sparen, maar de eerste prognoses zien er gezond uit. Veel speelplezier! René.