Een naam voor het DCA

Stand van zaken 15-01-2018 

Afgelopen dagen is er erg hard gewerkt door een indrukwekkend ploegje vrijwilligers. Er is geschilderd en de akoestisch platen zijn tegen de muren geplaatst. De dimmers zitten op de verlichting en worden maandag afgemonteerd.
 
Vandaag (maandag) gaat de Vriendenkring inhuizen en halen we de tijdelijke tafels in Utrecht op (onze eigen - door de leden gesponsorde - tafels komen eind van de maand).  Morgen (dinsdag) schoonmaken en dan kunnen we op dinsdag avond de eerste echte bridge-avond beleven in het nieuwe Denksportcentrum Amersfoort.
 
We hebben nog geen bar (de timmerman is langdurig ziek en ik hoop de loodgieter vandaag te zien) en ook de nieuwe vloerbedekking laat nog even op zich wachten (vloer moet worden geegaliseerd). Ook de draadjes van de LED verlichting moeten nog definitief worden weggewerkt (dat doen we pas nadat de echte tafels erin staan). De kassa en koffiezetter moeten nog komen en uiteraard ook de biertap.
Kortom veel gebeurd en nog paar dingetjes te doen.....
 
We willen ons centrum eigenlijk ook een echte naam geven. (Zoals ons oude centrum Labyrinth heette) en willen de leden van de 3 gebruikers van het eerst uur (SGA, Kei, VK) bij deze uitdagen om met een leuke naam te komen. Ik heb al een aantal spontane suggesties binnen.
Die kunnen we dan ook meteen als domeinnaam hanteren. Dus: suggesties welkom. Stuur ze aan renecoppens58@outlook.com.
 
Tot snel allemaal in ons aller DCA, Rene 

 

Na de kerstdrives 

Na de bijzonder geslaagde Kerstdrives van de Bridgeclubs De Kei en De Vriendenkring  is het in de communicatie even stil geworden rond de ontwikkelingen van het Denksportcentrum Amersfoort. Zoals al eerder gemeld zijn de belangrijkste klussen voor deze fase de verlichting, akoestiek en bar.

Ik had gehoopt in de week tussen Kerst en Oud&Nieuw meters te kunnen maken, maar de onbeschikbaarheid van materiaal en 'werkers' betekende dat we eigenlijk pas op 2 januari echt aan het werk zijn gegaan.
 
Gelukkig er is de afgelopen week wel een en ander gerealiseerd. Mooi was het om te zien dat er meerdere vrijwilligers hun diensten hebben aangeboden. Zo hadden we een boor/ophangploeg aan het werk (Riep, Guus, Roelf, Frank Vlam, Gunie), is Dick Hofland meerdere dagen met electra aan de gang geweest, heeft Hans van Staveren geholpen bij de verlichting (wordt volgende week vervolgd, dan gaat hij er echt mee bezig) en hebben Nel en Luckje ideeën voor het interieur uitgewerkt. Ikzelf ben druk geweest met de akoestiek (waar we met hulp van Wils een echte expert bij hebben kunnen halen) en er zijn zo'n kleine tiental ritjes naar Praxis en Gamma gemaakt.
 
Dat betekent dat we komende week het licht echt hopen aan te sluiten en een aantal ideeën voor de akoestiek willen uitproberen. In dat kader komt het goed uit dat De Vriendenkring al op 16 januari overkomt naar de Nijverheidsweg Noord, omdat we dan het effect kunnen uitproberen als de zalen weer vol zitten. Want op 1 februari gaan we echt open en zullen ook De Kei en SGA onze accommodatie betrekken. 
Ondertussen ben ik met Jan de Wilde druk bezig om afspraken met de groothandel te maken en een kassa systeem uit te zoeken. Dat moet volgende week gebeuren. Ook hopen we dat er dan een start gemaakt wordt met opbouw van de bar. Maar ik sluit niet uit dat we het de eerste keer in januari nog met een tafel en zonder tap moeten doen.
 
Tegelijkertijd is Riep als penningmeester a.i. druk met het bij elkaar schrapen van gelden. Zoals bekend lenen we voor de eerste fase geld bij SGA en VK en hebben we via sponsoring ruim meer dan €3000 opgehaald (er zijn meer dan 30 VK leden die een tafel hebben gesponsord). Daarnaast zijn er nog wat particulieren die ons tijdelijk geld of materiaal beschikbaar stellen.
 
Ik ben ongetwijfeld namen vergeten te noemen in dit stukje (de catering van Ruud bijvoorbeeld) - excuses daarvoor - maar laat ik langs deze weg nogmaals IEDEREEN bedanken die in één of andere vorm heeft geholpen om het DCA te brengen tot waar we nu zijn. En laat ik op voorhand ook alvast de werkers voor de komende weken bedanken, want het klussen zit er nog niet op......
 
René