Carla 13 sept 2019

Zelfvertrouwen

 Dinsdag begon ik vol zelfvertrouwen aan de bridgeavond. Het was die dag mijn verjaardag en als je 57 bent geworden mag je best zelfvertrouwen genoeg hebben om je mannetje te staan.

 Voor iedereen is zelfvertrouwen gebaseerd op andere dingen. Zelfvertrouwen gaat onder andere over vastberaden zijn, vertrouwen in eigen waarde, zekerheid, doortastend zijn en vertrouwen op je eigen mogelijkheden. Ik heb dit allemaal niet zelf bedacht natuurlijk. Bij bridgen is zelfvertrouwen voor mij ook vertrouwen op het zelfvertrouwen van mijn partner. Kunnen jullie het nog volgen?  Dinsdag ging ik in ieder geval voor vastberadenheid. Ik wilde met Jaap geen enkel slemmetje missen, fatsoenlijk af spelen en goed bieden. Nogal een waslijst maar met zoveel zelfvertrouwen moest dat lukken.

 Ik denk overigens dat Jaap iets teveel Andrelon shampoo had gebruikt, want met gewoonlijk een juiste dosis bridge zelfvertrouwen telde hij twee keer over de kaarten niet goed. Eén keer beweerde  hij bij hoog en laag hij een zes kaart klaveren in zijn hand had gehad. En hij trok nog een keer troef in het spel dat zo volgt, omdat hij dacht dat er 6 schoppen op tafel lagen. Of kwam het omdat ik veel te laag bood en Jaap niet kon bedenken dat ik 7 schoppen had? Ik vrees het laatste.

west         noord      oost          zuid

                 2SA           pas            3H

pas            3S              pas            4S

a.p.

 

 Vastberaden bied ik 4 schoppen en in mijn snelheid realiseer ik mij dat ik iets helemaal fout doe. Jaap zegt bij het op tafel leggen: "Nou Carla dat is nogal minnetjes". Ik ben even helemaal de draad kwijt en denk, had ik dan 3 schoppen moeten bieden? Dan realiseer ik mij dat Jaap bedoelt dat ik veel te laag zit in het bieden. Het spel kost ons 11 impen.

 Na deze avond vermoed ik dat zo'n leeftijdsjaartje erbij niet voldoende is geweest om mijn zelfvertrouwen een boost te geven. Misschien moet ik ook Andrelon shampoo gaan gebruiken.

 

- Carla -