Vanuit een andere hoek Opening 2019-2020

Carla Ravenhorst 

Opmaat naar lustrum

Afgelopen dinsdag de start van bridgeseizoen 2019-2020. Het seizoen begint met prachtig weer en hopelijk eindigt het daar ook mee. Het begint voor Jaap en mij ook met zeer redelijk bridgen en hopelijk eindigt het daar ook mee. Jammer dat ik me het laatste spelletje vergooide, zodat de kleine ruiten van de tegenstander hoog werd. Maar de start van het seizoen was prima. En niet onbelangrijk, ook erg gezellig. En eind volgend jaar, het klinkt nog zo ver weg, is er een lustrum weekend van de Vriendenkring.

Samen met Nancy, Esther en Jaap stort ik mij graag in dit weekend. Niet alleen om mee te feesten maar ook om het te organiseren. Ik kende Jaap net een jaar en ik ging als introducé mee naar het weekend in Noordwijkerhout. Als de dood dat ik moest bridgen. Wat bedenk je als mens. Het startte met een ouderwetse spelletjesavond en ik werd ingedeeld bij mensen die ik niet kende. Eén van de dames vroeg of ik wel kon bridgen. Daar had je het al. Op mijn nee, knikte ze afkeurend want haar gedachte was dat ik dan wel geen spelletjes zou kunnen spelen. Sterker nog, dat sprak ze ook uit. We wonnen met ons team.

De bonte avond was bijzonder voor mij. Jaap zong voor mij een prachtig liedje zong waarbij veel dames hun adem inhielden. Zij dachten dat Jaap mij ten huwelijk zou vragen. Het is goed gekomen. Jaap heeft mij later op een prachtige plek ten huwelijk gevraagd. We zijn alsnog getrouwd en op ons feest zong Jaap het liedje nog een keer voor mij. 'De appels op de tafelsprei'. Ik hoef niet te vertellen hoe mooi dat was.

Vijf jaar later was er weer een lustrum en ik ging weer als introducé mee. Jaap zei drie dagen van te voren dat er wel een thema was. Dat had vast wel wat eerder gekund, maar ik greep de naaimachine en maakte wijde broekspijpen en mouwen. En in Maastricht, waar het weekend was, kochten we 2 pruiken. We konden back to de sixties.

Volgend jaar dus weer. En inmiddels bridge ik wel hoewel dat niet noodzakelijk is voor een lustrum weekend. Van het thema ben ik als eerste op de hoogte. De andere Vriendenkringers moeten nog even wachten. Ik kan alvast verklappen dat wij met zijn vieren veel lol hebben gehad om het thema te bepalen. Het begin is er. Nu de locatie nog. Op naar het lustrum.