Parkinsonweg (uit het AD van 10/7)

Download bijlage:
de waal 10-7.pdf (143.54 KB)

 

Het leek zo goed te gaan met de volhardende Erik. Of het aan het koelere weer, de twee kaarsen die hij aanstak in de kathedraal van Reims of de mystery guests die hem donderdag verrasten kwam, De Waal had een goede week

Had, want gisteren kwam hij in de buurt van Épernay onverhoopt toch weer bij een fysio terecht met rugklachten. ,,Deze week moet blijken of ik nog door kan of toch weer terug moet naar Amersfoort voor behandeling”, zegt de Waal. ,,Als dat zo is, dan haal ik dit jaar waarschijnlijk Santiago niet meer. Maar ik moet afwachten”, zegt De Waal die nog steeds hoopvol klinkt.

Mystery guests 

Alleen lopen is geen ramp, maar het is wel leuk als je af en toe aanspraak hebt.

Afgelopen donderdag hing de vlag er nog heel anders bij. Zijn ‘mystery guests’ die vijf dagen mee liepen, probeerden zich nog krampachtig te verstoppen toen De Waal vroeger dan verwacht de afgesproken kroeg binnenstapte. De verrassing die de vier dames in petto hadden viel daardoor in het water. Wat dat precies was? De Waal weet het nog steeds niet.

Hij is blij met het bezoek. ,,Het is vooral gezellig. Alleen lopen is geen ramp, maar het is wel leuk als je af en toe aanspraak hebt.”

Andere verrassing was de Tour de France die gisteren zijn pad kruiste. De Waal en zijn gevolg moesten hun route omgooien. ,,Het is razend druk in de buurt. Overal staan toeristen met campers langs de weg. Daar hadden we geen rekening mee gehouden.”