Vanuit een andere hoek 16

Wat er ook gebeurt….

 Vandaag geen enkele illusie dat we nog een keer kunnen doen wat we vorige week deden. Tweede worden in de A lijn. Ik schrijf het nog maar eens op, vooral voor mezelf. Ik vermoed dat de kans erg klein is dat dit binnen afzienbare tijd nog een keer voor komt. Vandaag ik zit te wachten op de avond van de échte zwakke twee biedingen. Daar waarschuwt Jaap me wekelijks voor in de A lijn. Dus nog maar eens extra goed de regels gelezen. En omdat ik dacht dat ik het nu wel begreep ook de regels doorgelezen van Lebensohl. Misschien wat overmoedig maar je moet een keer wat toevoegen toch? Jaap gaf daarbij aan dat wat er ook zou gebeuren, hij goed zou slapen vannacht.

  Voor mij was het zo’n intensieve avond dat ik echt even moet terug kijken tegen wie we allemaal gespeeld hebben. In ieder geval tegen Frank en René. Dit herinner ik me goed, omdat Jaap zei dat er een moment komt dat zij lang gaan nadenken, en dat dit waarschijnlijk bij een SA spel is. Jaap kent de A lijn goed, dat is duidelijk! En dat ik de verdediging tegen zwakke 2 en de Lebenshohl  afspraken door elkaar haalde was ook te verwachten. En dan ook nog keer op keer missen dat er bij de tegenpartij een alert kaartje wordt gelegd als zij 1 SA openen. Dan heb ik niet door dat ze zwak bieden. Hoe moet ik me er dan tegen verdedigen?  Intensief dus voor me, dat is helder. Dan zou ik moe genoeg moeten worden om ook een keer een nacht goed te slapen zou je denken.

 Waar ik gisteren vooral tegen aan ben gelopen is de doubletten die door Jaap te pas en te onpas werden gelegd. In mijn ogen dan, oké.  Voor de tegenpartij glashelder wat ze betekenden.  En ik maar doorbieden en wij maar down gaan.  Ik dacht begrepen te hebben dat we met de meerderheid van de punten altijd op zoek moeten naar de manche. Dan worden de regels ineens zo, dat ik beter had kunnen passen op het doublet van Jaap. Dat ik ze down moest spelen waar kon. Ik wist niet dat dit de bedoeling was van bridge. smiley Je zou er moe van worden. Ik hoopte dat Jaap er ook zo moe van werd, zodat hij inderdaad zo goed zou slapen als hij tegen iedereen riep.

West        noord      oost       zuid

                 1sa *1     2kl         dbl *2

2sa *3       pas          pas        dbl

Pas            3ru          pas        3sa

Pas            pas          dbl

 

*1 zwakke sans

*2 soort strafinvite?( waar ik niets van begrijp, zucht….)

*3 Lebensohl –foutje ( van mij)

 

Er wordt harten 10 gestart. Ik speel na hartenaas geen harten door. Resultaat 3SAgedoubleerd contract, kost ons 10 impen.

 

 We eindigden niet op de laatste plaats, maar het scheelde er maar één. Jaap en ik hebben door de avond heen erg veel gelachen. Jaap riep zelfs een keer, we worden clubkampioen. Ik zou er nachtmerries van krijgen. Veel te laat thuis en gelijk naar bed gegaan. ‘Wat er ook gebeurd is, ik ga lekker slapen’ was zijn motto ook nog steeds toen hij thuis kwam. Jaap heeft inderdaad als een roos geslapen. Gisteren is er een namelijk nieuw matras bij ons bezorgd.