NK minibridge en Jeugdbridge

 Op zondag 26 mei was het NK minibridge en jeugdbridge. Na nog geen jaar les gehad te hebben, gingen onze superkanjers Luz, Bram en Bodil nu al gewoon naar het NK. Natuurlijk eerst na een grondig teambuildingsweekendje in Drenthe. Een heus soort trainingskampje voor de kids bij huize Jeannette een paar weken geleden.

op pad

En ja… het was nu de zondag…26 mei.. en daar gingen onze kanjers…. Vergezeld door Bep en Jeannette, op naar hun eerste NK. Gelukkig hadden ze niets meegekregen over de minder florissante uitslagen van de grote jongens bij het NBB- en HoofdKlasseBeker geweld een dag eerder. Onze kanjers gingen ervoor. Luz speelde met iemand uit de groep van Nieuw Vennep, Joep. En dat klikte prima. Bodil en Bram speelden samen. Allen een blauw Amersfoort bridge shirtje… Kosten noch moeite waren gespaard blush

lunch

In de middagpauze, ja…even kroketten en andere lekkere dingen wegwerken, bleek dat Luz op de derde plaats stond, 61%. Het werd spannend. Zou onze Luz de top drie halen aan 't eind ? Om 15.30 was het toernooi bijna afgelopen en kwamen de ouders en begeleiders erbij. En langzaam druppelden de kids binnen. Luz schudde haar hoofd…nee…de ochtendscore had ze die middag niet met Joep geëvenaard, het was allemaal minder gegaan. En Bram en Bodil hadden het redelijk gedaan maar niet echt dat ze een hoge klassering zouden halen.

uitslag

Toen kwam de uitslag…maar….eerst werd er iemand naar voren geroepen… een van de deelneemsters was jarig die dag..en wie was dat…ja ja…onze eigen BODIL !!! Dus werd ze natuurlijk toegezongen. Ohhh….je kunt je wel voorstellen…daar vooraan zitten… alle ogen op jou gericht… En toen kwam de uitslag… Nee…geen derde..geen tweede en geen eerste plaats voor onze kanjers.

Luz was 10 en de combinatie Bram/Bodil was 12e geworden. Eigenlijk een WERELDPRESTATIE. Zo kort nog maar bezig en dan al een hoge notering op het NK.

Superdag!

Maar het belangrijkste was…ze deden gewoon mee en hadden een superdag. En ohhh..wat waren wij van commissie Jeugdbridge trots op onze kanjers.

Volgend jaar gaan we weer !!!