Bekerwedstrijden 2019

Afgelopen zaterdag zijn de bekerfinales gespeeld. Als enige vereniging was de VK vertegenwoordigd in twee toernooien: NBB-beker (de top) en de Hoofdklassebeker.

In de NBB hielden de onzen de 1e ronde redelijk stand, maar tegen de gelouterde full-profs van Onstein 1 was geen kruid gewassen. Ook de laatste wedstrijd was de tegenpartij te sterk, zodat het resultaat een (toch eervolle, want de finale gehaald) 4e plek werd.

Voor de HK beker rekenden we onszelf vooraf tot de titel-kandidaten, maar de verschillen zijn klein, en bridge kan grillig zijn. De 1e wedstrijd eindigde in een nagenoeg gelijke 30-30 tegen Leidschenhage. In de 2e wedstrijd ging van alles mis, en die werd met groot verschil verloren, 18-42 voor US Uil. De laatste wedstrijd tegen Dombo werd weer dik gewonnen, terwijl US Uil een flinke nederlaag kreeg te verwerken, maar het tij was al niet meer te keren, Leidschenhage werd winnaar van de beker. De verschillen waren klein, maar ons restte toch niet meer dan een 3e plek:

 

Leidschenhage 100VP

US Uil 95VP

VK 93VP

Dombo 72VP

 

Spijitg maar Volgende keer beter!

 

Onze teams, in de door Joop geregelde behoorlijk opvallende VK-shirts:

 

NBB:

Rene-Arjan

Mari-Philip

Leen-Marc

Ernst-Paul

Erik-Ronald

Frank-Frank

 

HK:

Ko-Sven

Ko-Henk

Hans-Dick

Öcsi-Peter

Nancy-Irene

Jaap-Jacob

 

Een stukje van de NBB facebook site, ter illustratie en afsluiting van ons succesvolle seizoen en de soms bijziondere route ernaartoe: