Vanuit een andere hoek 10

 Carla Ravenhorst 

Wij Amersfoort

Vorige week niet gespeeld en voor mij voelt 2 weken niet spelen als een eeuwigheid. Dus overdag alle stof doorgelezen en mijn vragen lagen klaar voor als Jaap thuis zou komen. Die vragen zijn niet gesteld, want Jaap was zijn sleutelbos onderweg kwijt geraakt wat mij (tja, ik ben een vrouw) de nodige stress bezorgde. Bang voor het inbrekersgilde toch op de fiets gestapt. Daarnaast voelde het alsof ik nog een kleine kater had van het koningsfeest Wij Amersfoort.

Oké dacht ik, gewoon aan de slag. Goed maken waar ik twee weken geleden de mist in ging. De eerste vier tafels gingen zeer redelijk hoor. Rond de 55 %. Dat geeft de burger moed. Ook op koningsdag waar de politie de burgers goed bewaakte terwijl ik op het Eemplein stond om het Wij Amersfoort gevoel te ervaren met Jaap. Mijn dochter speelde namelijk op haar trompet het Wilhelmus voor leden van het koningshuis. Ik moet toegeven dat ik het erg leuk vond ze zo van dichtbij te kunnen zien. De nodige portretfoto's van de familie gemaakt. Ook van mijn dochter trouwens. Ik voelde als burger de moed van de politie. Maar Wij Amersfoort voelde ik niet direct.

Sorry voor dit uitstapje, maar een aantal bridgers hadden Jaap en mij op een groot scherm gezien op het Eemplein. Dus verder met bridge. We naderen spel 11 en Jaap opent in noord met 2 klaveren.

Spel: 11
  Z/-  
 
 
♠A43  
♥4  
♦AHVT632  
♣A3  
 
♠962  
♥HV6532  
♦B84  
♣V  
N
W O
Z
♠5  
♥AB97  
♦-  
♣HBT98765  
 
♠HVBT87  
♥T8  
♦975  
♣42  
 

 

 

West Noord Oost Zuid
      pas
pas 2 5 5
pas 7SA D ap
       

De 7 SA gedoubleerd door Suzan en Els werd zonder problemen na een harten start 6 down gespeeld. Ik was zo verrast door de 5 klaveren van Suzan dat ik niet in staat was te bedenken of te vragen wat dat bod betekende. Met mijn 6 punten en 6 schoppen hoopte ik dat Jaap mijn 5 schoppen wel zou begrijpen. Zoals altijd vertrouwt hij mij blindelings smiley en biedt Jaap dan maar 7 SA. Ik gaf kennelijk aan dat ik sterk was.

Achteraf geeft Jaap aan dat mijn 5 schoppen bod niet zo slecht was, maar dat wij hier gewoon geen afspraken over hebben. Dit spel, en nog een andere, waar tegenstanders naar mijn idee op een verrassende manier in een contract terecht kwamen, zorgden ervoor dat de 55% verandert in 43%. Niet echt wat we voor ogen hadden gisteren.

Na de noodzakelijke nabespreking en de nodige biertjes stapten we op de fiets. Ik hou na zo'n bridge avond, ook als deze onstuimig is, altijd een beetje een Wij gevoel over. Wij Vriendenkringers. Wij Bridgepaar. Maar ik was wel een beetje bang dat er door Wij Amersfoort bij ons was ingebroken met de nog niet aanwezige sleutels. Maar alles stond thuis nog waar het moest staan. En Jaap heeft zijn sleutels vandaag weer terug. Jaap had ze laten liggen bij de boekwinkel op het station. Ze waren keurig bewaard. Vandaag voelde ik het ook. Wij Amersfoort.