HK bekerteam naar finale

Op donderdag 25-4 is de laatste voorronde gespeeld voor de HK beker. Thuis in ons eigen DCA ontvingen we het Amsterdamse ABK voor de HK bekerwedstrijd.

 

Eerste ronden achter

De eerste ronden waren voor de gasten, aan het begin van ronde 3 leverde dat een negatieve stand op van 52-15. De derde ronden herpakten onze coryfeeën zich en knabbelden 28 imps af van de 37 impen achterstand af: -9 nog.

 

Teruggevochten

Ronde vier was met een kleine -3 weer voor ABK maar in ronde vijf pakten we er elf terug. Bij het ingaan van de laatste ronde leverde dat een ongemeen spannende nagenoeg gelijke stand op, 107-106 (voor ABK).

 

De laatste ronde

Ook zonder time-out of donderspeech door de coach gingen de VK-ers er nog eens goed voor zitten. Met een overduidelijk resultaat: de ronde werd met 34-13 gewonnen, en daarmee gelijk de wedstrijd. Zonder loting en bijbehorende hulp van de -3 deze keer.

 

slem

Een leuk spel was spel 1:

Spel: 1
  N/-  
 
 
♠AV6  
♥A2  
♦AT92  
♣H843  
 
♠T974  
♥HB865  
♦H86  
♣5  
N
W O
Z
♠8  
♥VT943  
♦VB43  
♣B72  
 
♠HB532  
♥7  
♦75  
♣AVT96  
 

 

 

 

 

Noord opent natuurlijk 1SA, en Sven zag hier een ml in, en zei 2H (5k ha en 4+ laag). Zuid met de mooie verdeling maar met niet meer dan 10 punten zei slechts 2S, Ko 4H en na 4S van N nog 5H, wat gedubbeld werd. Dat gaat -2 wat al goed is tegenover de manche maar helemaal tegenover het (dichte) slem. Dat werd trouwens maar 2x geboden, waaronder door de winnaars van de butler, Öcsi en Peter.

 

Dubbelslag

Het zeldzame gevolg is dat de VK nu zowel in de finale van de NBB-beker staat als in de finale van de HK-beker. Deze prestatie leveren wij voor de tweede keer, met deze keer als bijzonder geval dat meerdere spelers zowel in de HK- als in de NBB-beker gespeeld hebben, Ernst en Sven zelfs in alle zeven de wedstrijden. Het gevolg is natuurlijk wel dat er een felle strijd is ontbrand tussen de coaches (Vincent en Guus) om de spelers. Op 25 mei kunt u in Utrecht de uitkomst meemaken!

 

Proficiat en dank

Gelukwensen aan de spelers:

Öcsi en Peter

Jaap en Jacob

Ernst en Paul

Ko en Henk

Dick en Hans

Ko en Sven

 

en dank aan de inbreng van FrankvanG (WL) en Aad Macke (computer).