jeugdbridge update april 2019

Er is weer een hele hoop gebeurd intussen op het gebied van jeugdbridge.

Scholen

We hebben lesgegeven op de Vondelschool. 3 lesjes met groot succes Kinderen en leerkracht waren erg enthousiast. Komt misschien een vervolg op. Andere nevenklas wilde ons ook. Wij gaan kijken in hoeverre het voor ons een goede zet is om deze toch ietwat te jonge kinderen drie lesjes voor te schotelen.

We hebben, door een snelle actie van Marga, plots een dagje gestaan op een event voor hoogbegaafde kinderen. Eigen klaslokaal met programmaatje. Was erg interessant. Veel toeloop. Gaan we in november een “professioneel” vervolg aan geven met o.a. workshops (vooraf intekenen).

Koningsspelen

En we hebben de “Koningsspelen” 2019 met groot succes voor een school een Amersfoort georganiseerd. Met een geweldige groep van 10 enthousiaste vrijwilligers vanuit onze club hebben wij 75 kids van de Bilalschool (3 klassen) vermaakt. Een slim programma om zo spelenderwijs de kinderen iets vertrouwd te maken met kaarten en met het mooie kaartspel Bridge. Dit programma was zo leuk in elkaar gezet dat we het vaker kunnen gaan gebruiken voor basisscholen. De kinderen van de Bilalschool kwamen om 10 uur bij ons aan, het programma bestond uit zes onderdelen en om 13.00 uur vertrokken ze blij maar voldaan weer huiswaarts. Het programma zag er als volgt uit

  • Ren je rot (aantal vragen over kaarten en koningshuis, buiten voor iedereen)

  • Geschiedenis van het kaartspel (klassikale uitleg met of zonder PowerPoint)

  • De Aas is de Baas. Steeds twee kinderen van een klas moeten kaart trekken en hoogste wint.

  • Pauze met gezonde snack van PickNick

  • Slagveld , kinderen gaan basisdingen van bridge oefenen aan tafeltje per vier

  • Bridge Bingo met prijzen

Bestuur district

En … we timmeren door aan de weg. Op voorspraak van Marga en Nel is Ruud Verhoef in principe benoemd tot jeugdbridge-coördinator en bestuurslid (ook i.v.m. Open Paren organisatie) bij het District Gooi- en Ommelanden. Dus we gaan het nu wellicht ook iets meer regionaal aanpakken. Meer clubs betrekken bij Jeugdbridge. Meer vrijwilligers aantrekken buiten onze club om.

En dat vergeten we nog helemaal.

Paasdrive

Om jeugdbridge zichtbaar en tastbaar te maken, hebben we de jeugd gevraagd om op de Paasdrive langs te komen. De kleintjes met ouder voor een uurtje meespelen en de grotere kids de hele avond. En …was t een succes ?? nou…de aanwezige bridgers weten het antwoord. Het was een MEGA succes. Zo kon je zien hoe lief, leuk en goed die kleine Kids al waren. Eentje wist zelfs een gerenommeerd bridger van onze club op z’n nummer te zetten door fijntjes te wijzen op het verkeerd neerleggen van een verloren slag. Ouch… . En hoe verging het de puberkids ? Die waren heerlijk fanatiek en deden prachtige ervaring op. Hoe is 't nu om eens een kijkje te nemen op een echte (drukke) bridgeclub, waar je zelfs voor doelpunten van Ajax zomaar weg mag rennen naar 't grote scherm.

Nou…never a dull moment met jeugdbridge. Echt… zo leuk en afwisselend en dankbaar werk.

Medewerking

De commissie Jeugdbridge was heel erg blij en ook erg verrast over alle positieve geluiden en over spontane aanmeldingen voor hulp bij Jeugdbridge. Nogmaals onze superdank ervoor. Om maar in de woorden van onze voorzitster Geertje te blijven…”wat n mooie en warme club is dit toch”.

En denk eraan… iedereen mag meehelpen..het gaat om het voortbestaan van bridge in de toekomst en daarnaast…werken met die kleine enthousiaste kids geeft je toch zoveel energie.. het houdt je jong en van de straat.

Dus ook al heb je maar een paar uurtjes per maand…geeft niets…alle hulp is welkom. Geef je op bij ons als vrijwilliger. En probeer je kids of kleinkinderen te interesseren voor jeugdbridge, al dan niet met (groot)-ouder.

Jullie weten ons te vinden .