♥3 Bizarre ontknoping NBB beker ♥3

NBB bekerteam naar finale!

Twee weken geleden plaatste ons hoofdklasse bekerteam zich voor de halve finale van het bekertoernooi. Uit het verslagje op deze site: “Onze interim-captain Jacob trok een vrij hopeloze harten 3. De captain van BC70 nam geen enkel risico, en trok de allerlaagste mogelijkheid, de klaver 2. Waarmee onze clubgenoten deze thriller uiteindelijk naar zich toe wisten te trekken”. Onthoud vooral die harten 3!

BCO-VK

Vandaag speelde het NBB beker team na twee gewonnen potjes de halve finale tegen BCO. BCO is bijna vaste klant in de meesterklasse en met tegenstanders als Wubbo de Boer en nog 7 (soms ex )meesterklassers waren wij zeker niet favoriet. Het eerste met Frank en Frank en Marc en Leen namen het team echter op sleeptouw en Dick bleek met Ernst een prima invaller voor Paul. Met nog vier spellen uitslaan te gaan stonden wij er 18 voor. Die laatste vier spellen waren echter -20 en na het nodige rekenwerk leken wij met 155-157 te hebben verloren.

Verloren, gewonnen, gelijk of nog wat anders?

Waarom “leken”? De kastjes en het rekenprogramma vertoonden kuren en het was allemaal ouderwets uitslaan zonder electronica en dan gaat er nog al eens wat fout. Zo dacht BCO eerst dat zij met een imp verloren hadden, maar na wat hertellingen kwamen ze op 157-157 uit. Iedereen bij elkaar dus, alle spellen opnieuw uitslaan en zowaar vonden eerst het tweede en daarna het derde een impje. 157-157 dus! En wat gebeurt er dan? Regel 1 is dat een club doorgaat als de teams van die club meer wedstrijden hebben gewonnen. Bij ons was alleen het eerste goed voor een plusscore en weer leek de halve finale het eindstation. Maar BCO kwam ook niet verder dan 1 team. Hun tweede team scoorde met -2 net niet goed genoeg om met deze tie-break-regel het pleit in het voordeel van BCO te beslechten.

Loten

Loten dus! ...... 3 weken geleden trok Jacob namens het hoofdklasse team harten 3. Vincent deed het deze keer niet beter en trok exact dezelfde kaart.

Ruim voldoende tegen de harten 2 van BCO die een seconde later volgde en de Vriendenkring naar de finale!

Groot feest zoals je in de filmpjes (gemaakt door Erik) kunt zien.

Finale

In de finale treffen wij louter profs uit Onstein 1 en 2 en het Witte huis. Voor de derde keer in vier jaar in de finale (en dat andere jaar kwamen wij in de halve finale een paar impjes tekort) en het is duidelijk wie het Ajax, PSV en Feyenoord van de (beker)bridgewereld zijn. Alhoewel, buiten Amersfoort hebben ze het misschien over het Ajax, PSV en FC Emmen van de bridgewereld . En harten 3 maken we erelid van onze club!