Slotronde externe 4tallen

 Afgelopen vrijdag (12/4) is in Bussum de slotronde van de districtscompetities gespeeld. In de HK was er nog het nodige werk voor onze clubgenoten.

Promotie

Het 3e stond bovenaan, maar met een klein verschil tov Sans Fumare. Door zelf met groot verschil te winnen hebben ze aan alle twijfel een einde gemaakt, en hebben we een kampioen in huis! Proficiat en succes volgend jaar in de 2e divisie.

Degradatie

Mogelijk nog knapper, maar zeker verrassender, is de mooie winst die het 7e wist te boeken tegen datzelfde SF, met 13-7 hebben ze alles geegeven om degradatie te ontlopen. Doordat de andere VK teams hun werk deden tegen de mede-degradatiekandidaten (het 4e tegen DCB2, 3 tegen Almere en het 6e tegen Leusden 1) wisten de dames op miraculeuze wijze de dans te ontspringen. Ook zij gefeliciteerd! En bijzonder dat in een poule met 6 van de 12 teams van de VK het alleen niet-VK teams zijn die degraderen. In het bijzonder voor L1, een team vol met clubgenoten, jarenlang vaste waarde in de HK.

1e klasse

In de 1e klasse A heeft VK10 de promotie die de hele competitie lang al in de lucht hing veroverd. Enig smetje is dat ze, ondanks een overwinning in de laatste ronde, nog net voorbij gestoken zijn door Groen Wit1. Evengoed ook hier een feliciatie.

Tenslotte een tegenvaller in poule B, waar VK9 promotie aan de neus voorbij zag gaan. Door een dikke nederlaag duikelden ze van (promotie)plek 2 naar plek 5, net boven onze laatste vertegenwoordiger, VK11.

2e klasse

In de 2e klasse speelden VK12, 13 en 14 niet mee om de promotieplaatsen, maar wie weet wat er volgend jaar te gebeuren staat.