Vanuit een andere hoek 5

 Carla Ravenhorst 

Denkpauze

Vanmorgen, ondanks dat ik genoeg van de politiek hoor te weten, de kieswijzer even ingevuld. Voor de zekerheid. Bij alle onderwerpen komen bij het eindresultaat verschillende partijen naar voren. Lekker duidelijk. Denk doet ook mee in dat lijstje. Daar moet ik eens heel goed over nadenken… Jaap heeft mij vooral in het begin geleerd goed na te denken over wat ik doe. En dat telt niet alleen voor het bridgen. Hij noemde mij gisteren zelfs de spits van een voetbalelftal. Snel reageren, soms met doelpunt, maar meestal niet. En altijd aan de bal. Regelmatig zegt Jaap: “Take you’re time……” Ik vertaal dat als op zijn tijd een denkpauze nemen om wel te scoren.

Dus gisteren vond ik dat ik recht had op denkpauzes. De eerste helft tegen Peter en Öcsi, spelers uit de A lijn. Jaap gaf mij in het begin gelijk uitleg wat hun klaveren opening op 1 niveau betekent. Om ze te killen dus! Volgens mij, maar neem het me niet kwalijk als dat niet klopt, betekent dat het volgende. Als de partner na 1 klaveren 1 ruiten uit de biedingbox vist, dan bedoelen zij dat ze harten hebben. Stel dat Jaap dan iets doet dan is een doublet ruiten en 1 harten kort in harten. Waarom ik dat laatste zou moeten weten werd me gisteren niet helemaal helder. Ik wil liever weten wat hij wel heeft.

Ik was tevreden over hoe wij elkaar begrepen tijdens het bieden, het resultaat was de 1e helft min 28 impen. Nog niets eens zo’n drama maar wel heel veel zegt Jaap naderhand. Wat een geduld heeft hij. Een voor mij logische denkpauze draagt daar aan bij, niet het feit dat er helemaal geen 1 klaveren opening kwam bij Peter en Öcsi.

Spel 1.

Spel: 1
  N/-  
 
 
♠VT9876  
♥AHB  
♦V2  
♣AH  
 
♠AHB4  
♥T842  
♦B9  
♣975  
N
W O
Z
♠52  
♥95  
♦H8763  
♣VB62  
 
♠3  
♥V763  
♦AT54  
♣T843  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

West Noord Oost Zuid
  1 pas 1SA
pas 3 pas pas
...pas      
       

 

 

Na het drie schoppen bod denk ik kennelijk te lang na. Een denkpauze van wel 15 seconden. En niet bepaald take you’re time, maar voor drie bridgers aan mijn tafel op hoog niveau genoeg om te weten waar de ontbrekende schoppen AKJ4 zitten. Ze maken 3 schoppen plus 1.

Straks loop ik naar het stembureau. De kieswijzer laat ik achter mij en ik weet nu heel goed waar ik niet op ga stemmen. Het woord ‘denk’ past in ieder geval niet bij mij.