Interne 4-tallen competitie nieuwe stijl
Geplaatst op donderdag 8 november 2018 - 13:21

In januari staat de interne 4-tallencompetitie weer gepland.

 

Om deze competitie aantrekkelijker te maken voor alle deelnemers willen we dit seizoen enige veranderingen toepassen.

De bedoeling is dat de sterkere teams ten opzichte van de minder sterke teams beginnen met een handicap van een aantal imp-s. De einduitslag zal daardoor minder voorspelbaar zijn en de competitie dus spannender. Het voorstel is om wel in een A-lijn en een B-lijn te spelen. Het liefst met 6 teams per lijn.

 

Hoe werkt een handicap?

  • Een sterk team (te bepalen door de klasse waar normaal wordt gespeeld, de rating van de spelers, het aantal meesterpunten) moet het opnemen tegen een op papier minder sterk team. Het sterke team begint nu met een achterstand van bijvoorbeeld 28 imp (of 20 imp, dit precieze getal gaan we nog bekijken).
  • In de B-lijn speelt een zeer onervaren team voor de eerste keer 4-tallen tegen een team met al veel ervaring. Het ervaren team begint dan met een achterstand van een aantal imp-s.

 

Wij zien graag dat, door deze aanpak, meer teams zich zullen aanmelden voor deze competitie. Voor minder ervaren bridgers een uitgelezen kans om ervaring op te doen met deze vorm van competitie! Meld uw team dus aan bij de TC! 

 

Zijn er nog vragen? Wij beantwoorden ze graag!

 

De TC

(Leonie, Derk, Michel en Ed)