Bridgen bij De Bok

 

Bridgeclub De Bok is bruisende en actieve vereniging waar zowel recreatief als competitief gebridged kan worden in een sportieve en gezellige sfeer. Het thuishonk van de vereniging is gevestigd in Hotel Riche, gelegen in het centrum van Boxmeer. Hiermee zijn we verzekerd van een prettige, gastvrije en eigentijdse ambiance voor onze clubactiviteiten.

 

De vereniging telt bijna 200 leden van beginnersniveau tot en met tweede divisieniveau en heeft een groeiend ledenbestand. De Bok telt tientallen leden, die al decennialang lid zijn van de vereniging, maar huisvest ook een groep veertigers, die al op jonge leeftijd zijn gegrepen door de eindeloze mogelijkheden van dit uitdagende spelletje om te groeien in spelniveau.

 

Bij bridgeclub De Bok kunt u clubcompetitie spelen:

  • op dinsdagavond van 19:30 tot 23:00 uur in vier lijnen: een A-, B-, C- en D-lijn (start uiterlijk 19:45 uur)

  • en/of op donderdagmiddag van 13:00 tot 16:30 uur in drie lijnen: een A-, B- en C-lijn (start uiterlijk 13.15 uur)

  • en/of op vrijdagavond van 19:30 tot 23:00 uur (inloopavonden, ook voor niet leden; start op 6 september 2019; locatie: Hotel Restaurant De Baronie)

Met behulp van de Ranking Manager worden deze lijnen op basis van de tussenstand elke week ingedeeld op speelsterkte, waarbij de sterkste paren in de hoogste lijn spelen en de minst sterke paren in de onderste lijn. In alle lijnen wordt met bridgemates en gedupliceerde spellen gespeeld. De zittinguitslag is daardoor direct na afloop van de zitting bekend en de spelverdelingen en frequentiestaten zijn de volgende ochtend in te zien op onze NBB clubsite.

 

Naast de wekelijkse clubcompetitie biedt De Bok veel mogelijkheden voor deelname aan andere activiteiten:

  • De Bok neemt elk jaar met een groot aantal teams deel aan de externe viertallencompetitie van het district Noord- en Midden Limburg. Momenteel zijn 2 teams actief in de hoofdklasse. De overige teams acteren in de 2e of de 3e klasse.
  • De club neemt ook elk jaar met een aantal teams deel aan diverse bekerwedstrijden
  • De vereniging organiseert jaarlijks een openingsdrive, een kerstdrive en een slotdrive.
  • Daarnaast organiseert De Bok jaarlijks een viertallentoernooi en een zomeravondcompetitie, bestaande uit 13 drives, die ook openstaan voor niet-leden.
  • Eens in de twee jaar organiseert de vereniging een vrijwilligersdrive en eens in de 10 jaar een groot jubileumfeest.
  • Leden van de vereniging participeren elk jaar in de organisatie van de Boxmeerse kroegentocht.
  • De vereniging neemt jaarlijks met een aantal paren deel aan de districtsdag en de externe open paren competitie van het district Noord- en Midden Limburg.

 

De contributie van de Bok bedraagt 60 Euro per jaar. Lidmaatschap bij de Nederlandse Bridgebond (NBB) is hierbij inbegrepen. Leden ontvangen maandelijks het bridgeblad van de NBB en kunnen bij elke zitting van de clubcompetitie meesterpunten verdienen. Daarnaast verschijnt driemaal per seizoen een eigen clubblad, De Bokkepruik.

 

Voor meer informatie: onder de knop Clubfunctionarissen vindt u telefoonnummers en mailadressen van de bestuursleden.