BCW samen met RBC a la Carte digitaal op stepbridge

De maandagavonddrive is gewonnen door Mavis en Fon. Er waren 20 paren.

De uitslagen (inclusief alle details) van de wedstrijden blijven beschikbaar op https://portal.stepbridge.nl/clubs/23007. Meesterpunten worden verwerkt in onze clubstand.

 

De volgende wedstrijd is woensdagavond 8 juli, om 19:30 uur. 

 

Er is een nieuw filmpje: MetFonOpStep3

 

In alle wedstrijden tot nu toe hebben we vrijwel altijd gewacht op iedereen. Gezien de regelmatige serieuze overschrijdingen van de speeltijd zullen we vanaf nu vaker ingrijpen en spellen beëindigen. Degene die dan het langst gedacht heeft krijgt 40 % en degene die het kortst gedacht heeft 60 %. Zorg ervoor dat we dat zo weinig mogelijk moeten doen!

 

En dan het claimen: als je ziet dat je alle slagen kunt maken of weet dat je nog één of twee slagen moet afgeven, dan kan je claimen met de knop rechts. Je kunt aangeven hoeveel slagen je dan in totaal maakt. Standaard staat dit op alle nog komende slagen, maar je kunt ook aangeven hoeveel slagen je nog zult afgeven. Maak hier vaker gebruik van, dat voorkomt tijdsoverschrijdingen! De tegenstanders kunnen de claim accepteren of weigeren. In het laatste geval kan de WL poolshoogte komen nemen.

 

Spelers zonder partner worden indien mogelijk aan het begin van de eerste ronde door de wedstrijdleider aan elkaar gekoppeld.

 

Als je wil zien hoe je op Stepbridge speelt kijk dan naar een van deze filmpjes MetFonOpStep of FonOpStep

 

Clubtoernooien zullen 30 uur voor aanvang in de lijst van toernooien bij stepbridge verschijnen. Wij zullen jullie eerder via deze site informeren over het volgende toernooi.

Alle leden die ingeschreven staan bij onze club kan je vinden op https://portal.stepbridge.nl/ waar je de nieuwe wedstrijden ziet maar ook tref je daar de uitslagen van de al gespeelde wedstrijden. Als leden een keer hebben meegespeeld zie je ook hun naam verschijnen.

Bezoek deze site dus als je meer wil weten. De deelnemers krijgen de uitslag ook altijd per mail toegezonden.

 

Inschrijven voor een toernooi doe je via de volgende stappen:

 

 1. Open het tafeloverzicht (Menu=>Overzicht=>Tafels).
 2. Klik op het toernooi waaraan je mee wil doen in de meest linkse kolom (activiteit) van het tafeloverzicht.
 3. Klik op de knop “Ga naar activiteit” onderin het tafeloverzicht.
 4. Je hebt nu het StepBridge hoofdscherm met de groene achtergrond voor je. In het midden van het groene scherm zie je de tekst “Informatie en Registratie”. Klik hier op.
 5. Het Toernooi Info scherm verschijnt nu.
 6. Je schrijft in door de spelersnaam van je partner in te vullen en op “Inschrijven” te klikken.
 7. Het Toernooi Info scherm geeft vervolgens aan of de inschrijving gelukt is, en of je partner de inschrijving ook al heeft afgerond. De inschrijving is pas compleet als je partner zich ook heeft ingeschreven.
 8. Als je alleen bent, ga dan voor de wedstrijd naar de lobby van de clubwedstrijd en wacht af tot je aan iemand gekoppeld wordt.
  Je kun ook zelf nagaan of er iemand is die met je wil spelen door gewoon de vraag te stellen in de algemene chatbox.

  Je hoeft je niet meer aan ons te melden via mail omdat het koppelwerk pas gebeurt op het moment van de wedstrijdstart.

 

Nadat je hebt ingeschreven, blijft je inschrijving actief zolang je je niet uitschrijft. Je kunt na je inschrijving dus gerust uitloggen, competitie gaan spelen, of een ander toernooi gaan spelen, als je er maar voor zorgt dat je voor aanvang van het toernooi in de toernooilobby bent.

Alle leden met een account bij Stepbridge zijn aangemeld als lid van BCW en kunnen dus automatisch meedoen met onze drives.

Wil jij weten wie er een account heeft of wanneer de volgende wedstrijd is? Hier is de site:

 
 

Aanmelden bij Stepbridge is heel eenvoudig. Ga naar de site www.stepbridge.nl en klik op het blauwe plaatje voor een gratis proeflidmaatschap. Op de volgende pagina geef je aan dat je wel lid bent van de NBB. Vervolgens geef je jouw lidnummer door.

Je krijgt vervolgens een mail en je kunt de installatie van Stepbridge uitvoeren. Lees de aangeboden Snelstartgids even door.

Tijdens de installatie wordt je gevraagd om een spelersnaam te kiezen. Meestal is dat je voornaam gevolgd door enkele letters van je achternaam. Onze namen zijn AlfonsBe en WillemDe.

Ga dan een keer wat oefenen op Stepbridge en kies er in eerste instantie voor om mee te spelen met een recreatietafel. Als je met een paar anderen een tijdstip afspreekt dan kun je met vertrouwde mensen kennis maken met deze manier van bridgen. Je bent er zo aan gewend en het is heel leuk om te doen.

Stuur daarna een mailtje terug met daarin jouw spelersnaam.

 

Daarna kun je altijd zelf zien wanneer er een clubwedstrijd plaatsvindt. De uitslag van een wedstrijd krijg je direct na afloop via mail toegezonden.

 

Hieronder nog wat algemene informatie met betrekking tot Stepbridge.

 

 • Om mee te doen moet u een proeflidmaatschap bij StepBridge aanvragen. Een proeflidmaatschap is 14 dagen geldig (tijdelijk is deze periode langer).  

 • Met een proeflidmaatschap van StepBridge kunt u maximaal 150 (tijdelijk 300) spellen spelen. Echter, clubdrives en toernooispellen tellen niet mee in dit aantal (u kunt dus onbeperkt meedoen). 

 • Ook als de proefperiode is verstreken en/of het spellenmaximum is bereikt, kunt u als NBB-lid blijven inloggen bij StepBridge en meedoen aan de clubcompetitie. U ziet dan bij het inloggen een venster met onderaan een knop “Inloggen als NBB-gast”. 

 • Vraag het proeflidmaatschap minimaal 24 uur voorafgaand aan onze clubsessie aan. StepBridge verwerkt aanvragen handmatig, dus u krijgt niet direct na uw aanmelding een spelersnaam en wachtwoord. 

 • Probeer eerst wat algemene ervaring met StepBridge op te doen voordat u meedoet met onze clubsessie. Als u tijdens het spelen StepBridge nog moet leren kennen kan dat voor vertraging zorgen. 

 • Voor leden die nog niet bekend zijn met StepBridge en/of de toernooien, is een snelstartgids beschikbaar. Zie: https://www.stepbridge.nl/snelstartgids/ 

 • Voor algemene vragen over StepBridge kunt u terecht bij de klantenservice van StepBridge. Maar voor specifieke vragen die betrekking hebben op onze club en hoe u meedoet met onze clubavond kunt u niet terecht bij StepBridge maar bij ondergetekenden.   

 

Een warme groet van,

 

Willem ( willemdeijsselberg@gmail.com ) en Fon ( fonbeerens@gmail.com )