Aan de leden van de ABVM (i.v.m. het coronavirus)

Beste bridger,

 

Het zal u niet zijn ontgaan dat de wereld er sinds twee weken totaal anders uitziet. Wat normaal was, is dat nu even niet meer. Het coronavirus heeft ons leven lam gelegd en als de schijn niet bedriegt, zijn we voorlopig nog niet van dit virus af.

Voor de ABVM, voor ons bridgeliefhebbers, heeft dit helaas, maar vanzelfsprekend, de nodige gevolgen. Zowel Koningshof als De Vliet heeft de deuren gesloten. Alle activiteiten zijn opgeschort tot in ieder geval 6 april. Dat betekent dat we onze denksport én onze meest favoriete vrije tijdsbesteding voorlopig niet kunnen uitvoeren, iets wat ook de NBB ons heeft geadviseerd. Even dus geen sociale contacten, niet gezellig napraten over een spel, voorlopig ook geen spel kaarten in de handen. 

 

Vanuit de overheid zegt men dat vooral de groep ouderen én mensen in de risicogroepen eerder slachtoffer worden van dit virus. Voor een bridgevereniging waar de gemiddelde leeftijd rond de 70 jaar ligt alle aanleiding om geen enkel risico te nemen.

Op dit moment valt niet te zeggen wanneer we de competitie weer mogen en kunnen hervatten. Alles ligt voor onbepaalde tijd stil, geen enkele vereniging heeft activiteiten. Het is niet anders. Wat we wel kunnen doen is ons houden aan wat de regering ons meegeeft: handen wassen, geen handen schudden, anderhalve meter afstand bewaren, geen mensenmassa opzoeken en wie verkouden of koortsig is: thuis blijven.

 

Daarnaast lijkt het me goed dat we elkaar niet uit het oog verliezen. Koning Willem-Alexander zei het afgelopen vrijdag bijzonder treffend: niet vergeten naar elkaar om te kijken, doe eens een telefoontje naar een bekende of je bridgepartner of wie dan ook. Vooral personen die alleen zijn, hebben behoefte aan een gesprekje. Juist nu is het belangrijk om te verbinden, het contact te onderhouden.

 

Hopelijk zien we elkaar weer snel aan de bridgetafel. Tot die tijd wens ik u allen veel sterkte en wijsheid met de huidige situatie.

 

Tenslotte een paar bridgetips om te tijd zinvol te vullen:

  • In het bridgeblad staat elke maand een club battle, met west- en oosthanden. Heel leuk om met z’n tweeën te oefenen. (met uitleg!)
  • Er zijn voldoende bridge apps, meestal gratis, soms tegen betaling.
  • Berry Westra’s Spel van de maand. Staat in het bridgeblad en op www.tabletbridge.nl
  • Stepbridge

 

Arno van den Heuvel, voorzitter ABVM,

 

mede namens het bestuur