Welkom op de website van DS’16.

 

Wij zijn een (jeugdige) vriendengroep uit Utrecht en omstreken. In 2011 kozen wij ervoor om niet meer op de plaatselijke bridgeclub te blijven spelen, maar in plaats daarvan iedere week bij een van onszelf thuis een viertallenwedstrijd te organiseren. In 5 jaar tijd is er een boel veranderd. Werd er voorheen in de beruchte bridgehuizen op de Tolsteeg en Aquamarijnlaan gespeeld, tegenwoordig houden wij onze clubavond op de Arnhemse Bovenweg in Driebergen. Ondanks dat veel van onze oorspronkelijke leden zijn verhuisd, blijven we ze toch graag zien, zij het niet meer wekelijks. Daarnaast heeft er ook veel nieuwe jeugd op de deur geklopt.

 

We zien onszelf echter ook als een serieuze club. Naast het feit dat we de sterkste bridgeclub van Nederland met een clubavond zijn, verwachten we ook dat we de enige club zijn waar de spellen iedere clubavond worden nabesproken. We discussiëren dan over de voor- en nadelen van bepaalde biedingen en speelwijzen. Op die manier proberen we onszelf continu te verbeteren.

 

In 2016 zijn we officieel lid geworden van de NBB. De primaire reden hiervoor is dat we een bridgeclub met landelijke uitstraling wilden creëren in de omgeving van Utrecht. Met spelers van Delft tot Enschede en van het Brabantse boerenlandschap tot Amsterdam zijn we goed vertegenwoordigd. Endnu bedre, vi har endda internationale medlemmer!*

 

Daarnaast willen we ons mengen in de Utrechtse competities. Zo promoveerde het DS’16-team in het eerste seizoen direct uit de eerste klasse van de districtscompetitie. Dit seizoen zijn we in de Tweede divisie, de Hoofdklasse en de Eerste klasse te bewonderen. Daarnaast spelen we met de hele club mee in de districtsbeker. Ook hier is de analyse achteraf een belangrijk onderdeel van de wedstrijd. We zijn allemaal ambitieus en in onze filosofie is dit de weg om beter te worden.

 

Onze clubavond wordt gespeeld op dinsdag of woensdag. Welke dag hangt af van wie van ons precies kan. Denk je dat je goed in onze club past? Neem gerust contact met ons op. Je bent altijd welkom om een keer mee te doen.

 

Bent u een tegenstander bij het externe viertallen? Alle benodigde gegevens vind u hier.

 

*Sterker nog, we hebben zelfs internationale leden!