Voor wie zich verveelt en af en toe gezellig een kaartje wil leggen

...zonder daarvoor bij elkaar te moeten komen is er BridgeBase Online. Een account aanmaken op BBO is gratis en zo gedaan. BBO is hét platform waarop alle belangrijke bridgewedstrijden in de wereld direct gevolgd kunnen worden, maar je kunt er ook zelf spelen.

Als je inlogt kom je in de zgn lobby:

 

 

 

 

 

 

 

Hier is te zien dat er op het moment dat we dit screenshot namen twee live uitzendingen (Vugraph) aan de gang waren, waar je bij kunt kijken. Maar je kunt ook zelf spelen. Als je met je partner en twee andere clubgenoten afspreekt om op BBO te gaan spelen, spreek dan een begintijdstip af, en ga naar 'Casual' onder 'Play or Watch Bridge'.

 

Degene die als organisator optreedt, start in dit domein een nieuwe tafel. Je krijgt dan een scherm met een heleboel opties:

 

 

 

Helemaal linksboven kies je de scoremethode. Standaard staat die op imps, maar je kunt ook voor matchpoints (percentage) kiezen. Bedenk dat je scores worden vergeleken met een behoorlijke serie andere tafels die dezelfde spellen spelen - overal ter wereld -. Wie precies, kun je niet zien.

 

Als je toeschouwers wilt toestaan kun je dat hier aan/uit zetten. Belangrijk is dat je de seats reserveert. Dat doe je door op de vier windrichtingen te klikken en daar de nicknames van je medespelers in te voeren. Als die online zijn verschijnen ze hier in blauw, anders in rood. Tenslotte beslis je of je in de relaxed (aan te bevelen) of de competitive omgeving wilt spelen. Als alle spelers 'binnen' zijn begint het spel.

 

Probeer het eens!

 

Liever bij de Bridgebond spelen?

Dat kan natuurlijk ook - maar dat is (na een kennismakingsperiode) niet gratis.... Alle informatie daarover (StepBridge en Berry's Internet Club) vindt u door hier te klikken...