Thuis bridgen? Dat kan!

Wilt u thuis met vrienden en familie een middag of avond bridgen? Dat kan met de thuiskoffer! Voor € 5.00 per keer huurt u van de club een koffer met 33 spellen. De spellen zijn elk voorzien van een frequentiestaat waarop u afleest wat uw resultaat oplevert. Er zijn vele mogelijkheden met deze koffer:

 

met zijn vieren

Met vier spelers kunt u als twee paren tegen elkaar spelen. U speelt net zo veel spellen als u wilt. Maar u kunt ook individueel spelen - dan speelt u beurtelings met elke andere aanwezige - dat betekent drie rondjes van maximaal 11 spellen elk.

 

met zijn achten

Met acht spelers kunt u ofwel als vier paren tegen elkaar spelen - ook dan speelt u drie rondjes van maximaal 11 spellen elk. U kunt ook als viertallen spelen. Dan gebruikt u de frequentiestaten niet, maar rekent u uw resultaat normaal uit zoals in een viertallenwedstrijd. Tenslotte kunt u ook individueel spelen - dan speelt u zeven ronden van drie of vier spellen elk, waarin u met elke andere aanwezige gedurende één ronde een paar vormt. In dit geval wordt aanbevolen om wel de frequentiestaten te gebruiken om uw scores te bepalen.

 

met zijn twaalven

Met twaalf spelers kunt u ofwel als zes paren spelen (vijf ronden van zes spellen), ofwel individueel (elf ronden van drie spellen). Speciaal voor deze variant zitten er 33 spellen in de koffer. Ook hier gebruikt u de frequentiestaten als middel om de scores op elk spel te bepalen.

 

Nieuw: de impen-koffer

Er zijn drie koffers beschikbaar voor thuisgebruik. In twee koffers (donkerblauw en oranje) zitten frequentiestaten die op percentages zijn gebaseerd (de zogenaamde matchpunten telling); in de derde (geel) zitten frequentiestaten die op IMPen zijn gebaseerd (de zogenaamde Butler-telling). De Butler-telling is zuiverder, omdat deze veel beter reflecteert wat uw prestatie waard is, in tegenstelling tot de matchpunten-telling, waar het vooral de andere deelnemers zijn die bepalen of uw prestatie goed dan wel slecht is.

 

Rangen en standen

Vorig jaar al was het de bedoeling dat we een klassement zouden opmaken van de thuiskoffers. Daar is toen door omstandigheden niets van terecht gekomen, maar dit jaar pakken we de draad op. Als u een thuiskoffer meeneemt en na afloop de uitslagformulieren inlevert, dan nemen we die op in de stand, die we op deze pagina zullen publiceren. Voor de beste prestaties hebben we aan het eind van het seizoen een paar flesjes wijn beschikbaar!

 

In elke koffer zitten drie sets gelamineerde gidsbriefjes (voor zes en acht paren en voor twaalf spelers individueel). Voor acht spelers individueel zitten er twee zogenaamde tafelkaarten in, die de spelers de weg wijzen naar hun positie in de volgende ronde. Wilt u deze gidsbriefjes na gebruik weer in de koffer doen? De uitslagformulieren zijn uiteraard voor éénmalig gebruik en worden door ons telkens aangevuld.

 

Hebt een bijzondere wens, zoals bijvoorbeeld 16 spelers individueel of grotere aantallen paren, vraag dan om een op maat gemaakte set gidsbriefjes aan de TC!