Harten Troef voor Unicef [29-11-2019]

Op vrijdagavond 29 november 2019 werd een bridgedrive gespeeld waarvan de opbrengsten ten goede komen aan Unicef, om welke reden een loterij niet mocht ontbreken. De netto opbrengst is  € 1,820.- - voorwaar een prachtig resultaat!

 

Er deden 55 paren mee in drie op sterkte ingedeelde groepen. Na het welkomstwoord van de voorzitter en de opsomming van alle sponsoren die prijzen hebben ingebracht voor de drive en de tombola door Hermien van Ravenswaaij is het startschot rond 19:40 u gegeven. Elders op deze website vindt U een fotogalerij met impressies van deze bijzondere avond.

 

Moeilijk spelletje?

Spel: 2
  O/NZ  
 
 
♠6543  
♥5  
♦10872  
♣7542  
 
♠982  
KQ932  
J65  
A8  
N
W O
Z
♠AKQ107  
♥AJ87  
♦AQ  
♣Q6  
 
♠J  
♥1064  
♦K943  
♣KJ1093  
 

 

Een beetje afhankelijk van uw moed en biedtechniek komen de meeste paren in de B- en C-lijn in een manche terecht (4of 4♠) terwijl in de A-lijn klein slem in een van die kleuren favoriet is. Maar Deep Finesse meldt dat er 13 slagen zijn in zowel ♥, ♠ als SA! Hoe kan dat?

 

Als Noord K heeft praten we nergens over, maar als zuid die heer heeft is er een oplossing als zuid ook ♣K  in handen heeft. Laten we SA als voorbeeld nemen (in een troefcontract werkt het overigens hetzelfde): We beginnen met het uitspelen van vijf schoppenslagen en vijf hartenslagen. Op de vijfde harten gaat in oost Q weg. Op de vierde schoppen gaat in west ♣8 en op de vijfde 5. Zuid moet één van zijn heren sec zetten in de tiende slag. De volgorde waarin de slagen worden gespeeld is niet belangrijk (uiteraard speel je eerst vijfmaal troef als je in een troefcontract zit). Waar het om gaat is dat zuid in slag 10 in dwang zit. Dit blijft er over:

 

 

 

 

 

 

Spel:  
  /  
 
 
 
 
♦108  
♣7  
 
 
 
♦J6  
♣A  
N
W O
Z
 
 
♦A  
♣Q6  
 
 
 
♦K(9)  
♣K(J)  
 

 

Wat in slag 11 volgt is natuurlijk afhankelijk van wat zuid heeft weggedaan: was dat ♣J dan spelen we ♣A en ruiten naar oost om met ♣Q de laatste slag te maken. Was het 9 dan spelen we in slag 11 A en dan klaver naar het aas om met J de laatste slag te maken....

 

Terzijde: als noord beide heren heeft werkt de dwang net zo goed tegen hem! Leuk spelletje....

 

 

 

 

De winnaars

De winnaars zijn in de A-groep Aad Vos en Hans van Schaik, in de B-groep Perry van Assen en Ine van Schuppen en in de C-groep Albert en Marian Stoffer. De winnaars gaan samen een ballonvaart maken, ter beschikking gesteld door BDU-media. We krijgen daar vast te zijner tijd nog foto's van te zien!

 

UNICEF samen voor kinderen