Bekertoernooien - we gaan ervoor!
Geplaatst op woensdag 31 juli 2019 - 09:59

Voor de hoofdklassebeker hebben we inmiddels voldoende aanmeldingen om één team te kunnen afvaardigen. Maar u kunt zich nog aanmelden (tot 20 oktober) - bij voldoende belangstelling schrijven we twee teams in!

 

Helaas lijkt er weinig belangstelling te bestaan voor de Elffersbeker. Dat is jammer, want dit toernooi is gericht op de meer recreatieve bridgers, i.e. degenen die ook mogen meedoen aan het Ruitenboertoernooi. Uw loopt niet het risico tegen topspelers te moeten bridgen, want die mogen niet meedoen..... Ook hier is aanmelding mogelijk tot 20 oktober.

 

 

Algemene opzet
De bekerwedstrijden worden gespeeld volgens het afvalsysteem waarbij zoveel mogelijk om-en-om uit en thuis wordt gespeeld. Alle teams spelen in de eerste ronde zo mogelijk tegen een team uit de eigen regio. Pas als teams verder komen in het toernooi worden de afstanden groter. Teams spreken onderling de datum af wanneer er gespeeld wordt (met inachtneming van de uiterste speeldatum voor de betreffende ronde).

De verenigingen hebben de keus uit deelname aan de volgende bekertoernooien:

NBB-beker
Deze beker is bedoeld voor spelers van tweede divisieniveau of hoger. Spelers van alle klassen kunnen deelnemen.

Hoofdklassebeker
Deze beker is bedoeld voor hoofd- en eersteklassers. Alleen spelers die niet van bondsniveau zijn kunnen deelnemen. De exacte regeling is beschreven in het Bekerreglement en de Toelichting deelnamegerechtigdheid

Elffersbeker
Deze beker is speciaal bedoeld voor spelers van tweede klasse en lager of clubspelers die geen districtscompetitie spelen. Er geldt voor deelname een maximale rating van 1600 maar er kan dispensatie worden gevraagd voor spelers met een hogere rating.

 

Als u mee wilt spelen, laat dat dan zo snel mogelijk weten aan de technische commissie!