Bekertoernooien
Geplaatst op woensdag 31 juli 2019 - 09:59

De TC wil graag van u weten of u belangstelling hebt om aan één van de bonds-bekertoernooien deel te nemen.

Per vereniging kunnen maximaal twee teams per bekercompetitie worden ingeschreven in de NBB-beker en Hoofdklassebeker en drie teams in de Elffersbeker. De Elffersbeker wordt op viertallenbasis gespeeld door achttallen. Dat wil zeggen teams van twee viertallen (vier paren). De NBB-beker en de hoofdklassebeker worden gespeeld door twaalftallen, dat wil zeggen teams van drie viertallen.

Algemene opzet
De bekerwedstrijden worden gespeeld volgens het afvalsysteem waarbij zoveel mogelijk om-en-om uit en thuis wordt gespeeld. Alle teams spelen in de eerste ronde zo mogelijk tegen een team uit de eigen regio. Pas als teams verder komen in het toernooi worden de afstanden groter. Teams spreken onderling de datum af wanneer er gespeeld wordt (met inachtneming van de uiterste speeldatum voor de betreffende ronde).

De verenigingen hebben de keus uit deelname aan de volgende bekertoernooien:

NBB-beker
Deze beker is bedoeld voor spelers van tweede divisieniveau of hoger. Spelers van alle klassen kunnen deelnemen.

Hoofdklassebeker
Deze beker is bedoeld voor hoofd- en eersteklassers. Alleen spelers die niet van bondsniveau zijn kunnen deelnemen. De exacte regeling is beschreven in het Bekerreglement en de Toelichting deelnamegerechtigdheid

Elffersbeker
Deze beker is speciaal bedoeld voor spelers van tweede klasse en lager of clubspelers die geen districtscompetitie spelen. Er geldt voor deelname een maximale rating van 1600 maar er kan dispensatie worden gevraagd voor spelers met een hogere rating.

 

Als u mee wilt spelen, laat dat dan zo snel mogelijk weten aan de technische commissie!