CLUB RANKING
Geplaatst op maandag 3 september 2018 - 09:08

Bridge blijft in beweging. Wat maakten we niet al mee.

Uitrekenen met de hand, schrapkaarten en toen de Bridgemate. Een aangeplakt uitslagenlijstje , dan een eigen clubwebsite en nu elke vereniging een site van de NBB met de uitslagen onmiddellijk beschikbaar. Nu de schudmachine met de kaartverdeling en de uitkomst op de site.

Alles moest even wennen, maar wat zouden we er nu van willen missen ?

En dan nu Club Ranking, eerst een probeersel, nu geadopteerd door de NBB.

Om te kunnen beoordelen wat dat voorstelt draaien we  vrijblijvend schaduw mee met onze Howells. Wat de zittingen doen in CR (Clubranking) kun je van week tot week volgen via de link in het menu rechtsonder op onze site.

De beginsituatie is het resultaat van het importeren van de 11 zittingen van Howell-5 en -6. Daar bleven de paren met hun laatste [maximaal 5] resultaten van over. Die uitslagen worden steeds omgerekend in een score om voortschrijdend de ranking te bepalen. De  6e en oudste uitslag vervalt steeds.Kijk eens bij de individuele ranking.

Kijk nu eens bij PAREN-ranking; de individuele rankingen opgeteld. Vergelijk dat eens met de huidige A-, en B-lijn indelingen. Bijna gelijk.

Waardoor zijn er verschillen ? DAAR GAAT HET OM !

Allerlei regeltjes vervallen bij CR. : geen combitafel meer, geen Buiten mededinging, geen max/min % voor spelen met invallers of  in hogere/ lagere lijn, geen degradatie wegens minder dan 3 keer gespeeld met vaste partner.

CR past geen uitslagen aan. Je krijgt wat je scoorde. Heel zuiver.

Je ranking als paar wijzigt  als je speelt met een ander, waardoor je stijgt of daalt op het moment van indelen voor die zitting . De ranking van je vaste partner blijft ongewijzigd. Zo zou je dus net wel of net niet in de A-lijn kunnen spelen die avond.

Je ranking blijft ongewijzigd als je niet speelt.

Heb je als paar een ranking  hoog genoeg  voor de bovenste 12 [ min], dan speel je die zitting in de A-lijn . Het hangt af van het aantal paren op die zitting. Het gaat grof gezegd om 1/3 die sterk genoeg [ lees geranked] is om altijd in de A-lijn te spelen en 1/3 zal altijd in de B-lijn terecht komen. De resterende 1/3 wisselt steeds van A naar B en omgekeerd. Er is dus geen promotie degradatie meer.

De 36 zittingen van de 6 Howells worden elk los toegevoegd aan CR. De 5 zittingen schuiven schuiven op tot uiteindelijk 32 t/m 36.

Kijk ook eens op de site van de NBB bij automatisering en daar bij CLUBRANKING.

Voor vragen, Theo Kers.