Spel van de week - Richard - 21 februari 2019
Geplaatst op vrijdag 22 februari 2019 - 12:32

Als Richard en keer verstek laat gaan, voelt hij de onbedwingbare behoefte om het weer snel  in orde te maken met een nieuw spel van de week!

 

Hoewel ik deze week niet aan de beurt ben voor spel van de week, heb ik mezelf ‘gestraft’ door een artikel te schrijven omdat het vorige keer was vergeten.

Biedverloop

West Noord Oost Zuid
    pas 1
1 1 pas 2
2 3 pas 3 SA
pas 4 a.p.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Bieden

Het was weer smullen geblazen bij de Butler. Veel woeste en soms ook verwoestende verdelingen. Manche en contract zijn heilig. Overslagen niet. Als zuid produceer ik na de 1 van Gerard 2. Twijfelgeval, mooie 15pnt maar totaal geen aansluiting. Risico dus dat partner past. Maar die is niet te houden en biedt 3. Nieuwe kleur 3-niveau. Passen is verboden. Met AVx mee in de 2e kleur van partner lijkt me 3SA een goed bod. Daar denkt Gerard dus anders over en legt aan in 4.

Spelen

De start was B. Deze start kwam vaak voor. Na dekken met H en A werd deze direct getroefd. Omdat troef 3-3 zit wordt dit contract met een overslag gemaakt. Bij 4-2 gaat het ook goed omdat zuids H voorkomt dat Noord troefkort wordt. Het spel wordt interessanter als OW starten i.p.v . West maakt een introever zonder dat OW een troefslag verliezen.

Kan het anders ?

3SA is geen goed alternatief. Met start kleine moet het down.

Hoe deed de rest dit

3SA werd een aantal keer gemaakt, maar wel door de start van A. Dan is er opeens dubbele dekking in Zuid. Het meest voorkomende contract was net als bij ons 4+1. Dat bleek de topscore voor Noord-Zuid. Voor Oost-West was de topscore 5SA:-4 voor Henk en Hans. Die eindigden de avond dan ook fier bovenaan.