Spel van de week - Richard - 5 maart 2020
Geplaatst op zaterdag 14 maart 2020 - 17:37

 

Contract 4

Tja. Wat kan je nog toevoegen op zo’n mooi Ruitenboer-boekje. Dan maar een eigen blunder. Spel 23 staat te boek als een 3 spel. Er werd door de tegenpartij 4 geboden en dat liet ik maken.

 

Spelen

Oost moet starten en start A en vervolgt met H. Ik zit West en sein alleen distributie aan. Gerard kijkt naar de tafel en speelt door. Zuid pakt direct het Aas en ik gooi zuinig 4 bij. Fataal. Oost komt na het troeftrekken met A aan slag en interpreteert mijn 4 van enkele slagen geleden als voorkeur. Op tafel ligt HVB, dus het is niet heel waarschijnlijk, maar wat kan hij anders dan zijn partner geloven. Die had toch zat keuze bij de eerste keer dat er werd gespeeld ? Of moet je falen van partner ook in je beschouwing meenemen ?

 

Kon dit beter

Tuurlijk. Ik moet onder A de B of misschien zelfs de H gooien. Als Gerard met A aan slag is, speelt hij dan door voor 1 down.

 

Hoe deed de rest het

Ik was niet de enige die het contract liet maken. Dat gebeurde nog vier keer en allemaal bij een start. 4 werd 5 keer down gespeeld. Een aantal keer werd beheersd 3 geboden en gemaakt.