Spel van de week - Johan - 6 februari 2020
Geplaatst op zondag 9 februari 2020 - 16:12

 

Er waren niet veel slems donderdag, maar dit is een kansrijke 6 SA, dat bijna geen enkel paar biedt. Martin en Hermine, Nelleke en Carla zagen er wél brood in.

 

Bieden:

West Noord Oost Zuid
      1
pas 1 pas 2SA
pas ??    

 

 

 

 

 

 

 

Het veld biedt nu massaal 3SA. Ja, dat is lekker veilig, maar een tikkie weinig ambitieus.

Je hebt 12 HCP, een vijfkaart , wat opvulling hier en daar: partner kan ook wel eens 20-21 HCP hebben, als de hand een singleton of renonce bevat. Wat komt in aanmerking, 3♣ (een soort CBS zonder hoge kleur), 4♣, 4 of een kwantitatief 4SA-bod?

 

Spelen

Zonodig twee keer klaveren vanuit Zuid spelen en 6 SA is gemaakt omdat zowel de klaveren als de schoppen zich gedragen. Ik schat dat dit slem zo’n 40 à 45 % kans heeft.

 

Een ander spel met minder geluk:

 

Dit spel heb ik verprutst. Het bieden ging al niet goed omdat ik na pas-pas-1♠-2 dacht dat 2SA ook nu nog 10-12 met ♠-steun aan gaf. Er werd rondgepast. De uitkomst was V. Ik nam de derde hartenslag. Mijn enige kans is dat de schoppen zich gedragen: vier schoppen slagen, één hartenslag, één ruitenslag en twee klaverenslagen. Maar dan moet je er wel voor zorgen dat West niet meer aan slag komt: ♠V voor en hopen dat ♠B op tijd naar beneden komt. Ik speelde echter (na ♣A) schoppen vanuit Noord… Hoe het precies verder is gegaan, weet ik niet meer maar 2SA −5 scoorde niet echt.