Spel van de week - Richard - 5 december 2019
Geplaatst op zaterdag 7 december 2019 - 09:11

Bieden;

West Noord Oost Zuid
  1 pas 1SA
2 2 pas 4
a.p.      

 

 

 

 

 

 

 

Pakjesavond. Maar niet voor Gerard en mij bij het Butler. Wel behoorlijk interessante spellen. De schudpiet was in topvorm. Toch maar gekozen voor een dieptepunt dus een leermoment voor ons.

 

Ik zit west. Het merendeel van de paren komt in 4. Als Noord 2 herbiedt (los van het feit of West 2 piept) ben je als Zuid bij Butler niet meer te houden.

 

Spelen:

Oost moet starten en start…. Aas. Noord gooitHeer. Gerard mist nog Vrouw en2. Wij seinen distributie (hoog-laag is even) op de eerste slag. Het is niet onlogisch dat ik 2 heb. Een singleton seinen is best moeilijk. Het naspel is en het contract wordt gemaakt.

 

Kon dit beter

Echt wel. Start in partners kleur met 2 doet wonderen. We starten 1-3-5 van boven. Aangezien Noord bood en de dummy maar 2 klaveren bevat, moet mijn partner wel een 5 kaart hebben. Ik kom dan met 2 terug. Aangezien op tafel er 5 liggen en partner er 4 heeft, kan dit best een singleton zijn.

 

Hoe deed de rest het

Niet iedereen bereikte de manche. Het merendeel ging overigens down in 4. Zelfs bij dezelfde start. Even navragen hoe zij een singleton aanseinen.