Spel van de week - Gert - 29 Augustus 2019
Geplaatst op zaterdag 31 augustus 2019 - 14:10

What about a Brexit ?

 

Na een mooie zomer met vele wisselende contacten, keerde ik afgelopen donderdag op het oude nest terug bij Reggie. We hadden afgesproken de laatste zomeravond bij de club te gebruiken om weer een beetje in te spelen en nog wat zaken fijn te slijpen voor het nieuwe seizoen. Een nieuwe systeemkaart ook op tafel met nog een paar aardige gadgets erop. Maar zoals bekend is mijn partner de degelijkheid zelve en laat hij zich niet vaak verleiden tot frivole uitstapjes met grote risico’s tot gevolg. Daarom was mijn enthousiasme des te groter na ons resultaat op spel 5.

 

Noord is dealer en Reggie zit Oost. Na Pas – Pas, legt meneer Zuid 1 Harten op tafel. Wat doe je met de West-hand in de veronderstelling dat de punten zoiets als 9-9-13-9 verdeeld zijn over de 4 handen? Ik overweeg 1 Schoppen maar ik doe het niet omdat het me niet genoeg lijkt om de bieding te winnen. Het dappere alternatief is “Doublet” en dat durfde ik wel aan.

Noord weet niet hoe snel hij (STOP) 4 Harten op tafel moet leggen. Reggie denkt wel even na en ik vermoed dat we dit contract zullen gaan verdedigen. Maar Reggie heeft mijn Doublet wel gehoord en gezien en hij weet ook dat ik kort in Harten ben. Hij stuitert de bied-box 2 keer op tafel en haalt een dik pak met kaartjes uit de bak: 5 Klaveren! Dit contract mag hij on-gedubbeld spelen voor

100 (2 down). Overigens, ik weet niet wat er was gebeurd wanneer Noord na mijn Doublet, 4 klaveren had geboden, maar ik vermoed dat Noord-Zuid dan zeker in een dooie 5 Harten waren geëindigd.

 

However, our disaster of the evening was play 12 (below)

Following the inspired “three clubs” opening bid in West, Mark Layton in East raised immediately to 5! Doing so he prevented our massive slam in Hearts. Even worse, instead of a doubled minus 7 (1700 ?), I finished with only 11 tricks in Spades.

But Mark, anyhow, please stay with us in Europe and “BC eighty”; you are a nice guy and…………well done!