Spel van de week - Richard - 18 juli 2019
Geplaatst op vrijdag 19 juli 2019 - 23:40

Biedverloop

West Noord Oost Zuid
  pas 2 3
4SA pas 5 a.p.

 

 

 

 

 

 

Bieden
Richard zit Oost en Casper zit West. Richard opent een Muiderberg en zuid volgt 3. Wat doe je dan met zo’n hand op de west-positie. Casper bood 4SA en dat kan geen azen vragen zijn. Dit bod geeft minimaal 5-5 in de lage kleuren aan. Ik kies uiteraard voor 5.

 

Spelen
De start is A en het contract wordt +1 gemaakt. Dat is overigens bij iedere start. Na 2 rondjes troef kan er nog 2 keer met worden overgestoken om de in te troeven en uiteindelijk de 5e vrij te spelen.

 

Kan het anders ?
We hebben niet echt afgesproken hoe sterk 4SA is. Het is nu 20 punten maar met bv 12 punten (en minder punten in de ) doet West dit ook. Het omschrijft wel je hand heel goed qua verdeling, maar als Oost kan je weinig. West weet ook niet dat Oost een 5 kaart laag heeft. En na een tussenbod verwacht je zelf geen slem meer. Als West dbl zegt of 4 dan ligt het initiatief weer bij Oost en die zal gezien de 7 punten de kleur op een zo laag mogelijk niveau bieden,

 

Hoe deed de rest dit
1 paar bood slem. 3 paar zaten in 3SA+2 en tja dat scoort beter. Op zich een optie met AV. 6 andere paren boden en maakten hetzelfde als wij. Ook best veel 3SA contract en 5 contract. Ook een paar keer 3SA down en zelfs 4-4.