Spel van de week - Richard - 9 mei 2019
Geplaatst op zaterdag 11 mei 2019 - 13:55

Een spel uit de hectisch verlopen laatste Butler-avond. Computerproblemen verstoorden de start. Dankzij Rob, Casper, Mayon en Willem-Jan hadden we om 23.45 toch nog een uitslag. Hulde!

 

Biedverloop

 

Richard zit Oost en Casper zit West:

West Noord Oost Zuid
  pas 2SA pas
31 pas 3 2 pas
3SA 3 pas 44 pas
4 5 pas 66 a.p.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Transfer voor harten.

  2. Met 22 punten en 4 kaart had ik de transfer kunnen weigeren. Ik had echter geen A of H

  3. Casper geeft 5 kaart aan. Met 6 kaart biedt hij 4

  4. Ik geef mijn voorkeur aan

  5. Prachtig bod. Overwaarde en gemengde controle

  6. Aangezien Richard AH heeft moet Casper wel een renonce of singleton hebben en dus minimaal 5431 verdeling. Met mijn overwaarde (22pnt en 4 kaart is slem verantwoord)

Spelen
Uitkomst B. Met start is het contract meteen gemaakt, maar met HB9 is dat niet echt logisch, de punten zitten bij Oost (werd overigens wel 1 keer gedaan). Als B of H goed zit, wordt het contract gemaakt.

Ik wil niet afhankelijk zijn van de snit en bereid een ingooi voor. De eerste slag in de hand genomen om uiteindelijk naar H over te steken, Eerst 2 keer troef trekken, Vervolgens 3 keer en de 3e ingetroefd in West. Daarna 2 keer eindigend in West. Zowel in West als Oost heb ik 3 en 2 over. Ik snijd op T en Zuid neemt met de B. Met AV en 2 troeven moet Oost in de vork spelen of in de dubbele renonce. Contract.

 

Kan het anders ?
Mijn 3 was een beetje laf. Als Casper maar 1 of 2 punten heeft is 4 ook kansrijk en het is Butler. De 4 van Casper was fantastisch. Dit geeft veel meer informatie dan azen vragen.

 

Hoe deed de rest dit
1 paar zat niet in slem. 2 paren boden 6SA (1 gemaakt en 1 down). Van de 6 bieders maakte ongeveer de helft het contract. Ik vermoed dat de andere helft 2 keer de snit nam.