Spel van de week - Richard - 21 maart 2019
Geplaatst op vrijdag 29 maart 2019 - 15:15

Deze week een (verlaat) spel van de week van Casper Moerbeek.

Biedverloop

West

Noord Oost Zuid
  1 2♣* pas
2♦* pas 2 a.p.

 

 

 

 

 

 

Bieden
Dit keer vooral een spel waar het om het bieden gaat. Gerard en Casper zitten OW. NZ kunnen een manche spelen en maken (met moeite), hoe kan je ze uit de manche houden? Noord opent 1, nu volgt Gerard met 2. Dit betekent bij ons hetzelfde als een 2 opening. Minimaal een 5/4 kaart in de hoge kleuren en minder dan een opening. Casper volgt met 2. Dit betekent dat hij geen voorkeur voor een kleur heeft. Indien de ene hoger kleur minimaal 2 langer is dan de andere hoge kleur wordt de lange kleur geboden.Gerard biedt zijn 5 kaart en iedereen past.

 

Spelen
Het spelen is uiteraard een slachting en verder niet interessant, we gaan 5 down, Maar dit is een topscore tegenover een gemaakte 3SA. Ook 4 Harten wordt gemaakt. Jammer genoeg levert het slechts 50% op.

Als je 3 SA speelt moet je overigens wel opletten. Je moet namelijk 2 Schoppen en 3 Harten slagen maken. En harten is de enige entree in Zuid. Dus, de eerste schoppen duiken, de tweede schoppen slaan, harten vrouw, harten boer overnemen met harten heer, harten aas, klaveren acht en die laten doorlopen naar Oost als West klein legt, daarna de volgende slag nemen, alle hoge slagen oprapen en Oost ingooien met schoppen. Uiteraard kan je ook de 2e Schoppen slag duiken en hopen dat Oost niet switcht. Dan maak je 3SA als je de harten boer maar overneemt.

 

Kan het anders ?
Als Noord een beetje jokt en 1SA opent, dan komen OW nooit aan bod en wordt eenvoudig 3SA bereikt.

 

Hoe deed de rest dit
 

Dit zijn de scores in de A en in de B lijn.