Bridgesites

Op bridgegebied zijn er heel wat sites te vinden op het wereldwijde web. Het lijkt me leuk op de website van BCC een lijst bij te houden van de websites die door onze leden als leuk en/of leerzaam beschouwd worden.

De sites zijn in verschillende categorieen te verdelen.

 

Zelf bridgen

 

http://www.stepbridge.nl : De bekendste Nederlandse site is Stepbridge.nl. Hier kun je online bridgen tegen en met iedereen die ook lid is van Stepbridge. De jaarlijkse kosten hiervoor liggen rond de € 40,-.

 

http://www.bridgebase.com : Op deze Engelstalige site kun je kosteloos bridgen. Het nadeel van deze site is dat spelers sneller en onaangekondigd de tafel plegen te verlaten als er iets is wat hen niet bevalt. Er zijn op bridgebase heel veel toernooien die via de Vugraph bekeken kunnen worden. Ook is er commentaar van enkele bridgegoeroes tijdens deze vugraph-wedstrijden. Wie heel veel aan het spelen is Jec. Dat is de bijnaam van Jimmy Cayne, een arme sloeber die tijdens de crisis zijn vermogen zag slinken met 94%. Gelukkig voor hem kwamen die overgebleven 6% overeen met 65 miljoen dollar, zodat hij nu in alle rust dagelijks 2 maal 28 spellen af kan werken met allerlei wereldtoppers.

 

http://www.berrywestra.nl/bicaanmelden : BIC (Berry’s Internet Club) biedt dagelijks een aantal spellen aan die je kunt spellen. Je speelt met Jack (wereldkampioen computerbridge), tegen Jack en Jack. Doe jij het beter dan andere spelers die met en tegen Jack gespeeld hebben? Je speelt dus niet met andere mensen, maar je score wordt vergeleken met die van andere mensen. Ook deze site kost ongeveer € 40,- per jaar.

 

Informatie

 

http://www.himbuv.com : Hoe werkt die conventie ook alweer? Hoe groot is de kans dat een kleur 3-2 verdeeld zit bij de tegenpartij? Voor een groot aantal vragen kun je terecht op de site van Himbuv. Vooral op het gebied van kansberekening hebben zij een leuk aantal tools die u echt eens moet proberen.

 

http://members.chello.nl/~j.vogelzang/ : Een site die ik jaren geleden een keer tegen kwam. Ria heeft alles wat zij op bridge is tegen gekomen op een site gezet. De regel van 11, conventies, snijden, tips alles kun je hier vinden. Dit is echt een grote aanrader voor al onze leden!

 

http://www.echtlerenbridgen.nl : Dit is de nieuwe site van Maarten Schollaardt. Maarten is trainer van de jeugd, dus hier zullen genoeg leerzame spellen op te zien zijn.

 

http://www.bridgewinners.com: Bridgenieuws, een forum en elke dag een vraag wat je met een bepaalde hand zou bieden.

 

Puzzels

 

http://www.nbbclubsites.nl/club/2032/pagina/305146 : De mooiste site van Nederland als het op bridgepuzzels aankomt. Deze moet u echt elke week bezoeken en u kunt zelfs beloond worden met een fles wijn als u aan het eind van de maand bovenaan staat in de ladderpuzzel.

 

http://www.doubledummy.net/ : Een site waar Wim mij ooit zelf op gewezen heeft is de site van Hugh Darwen. Vol goede moed begon ik ooit eens aan het oplossen van de puzzels. 14 aspirines later, heb ik de site vaarwel gezegd. Heeft u meer uithoudingsvermogen en bent u dol op puzzels, dan is dit echt een site voor u!

 

Heeft u nog interessante bridgesites, mail ze door aan harmvanurk@gmail.com en ik zet ze erbij.