Viertallief en- leed

Nadat we in de vorige wedstrijd een ongenadig pak slaag gekregen hadden van Veenendaal, speelden we maandag 5 november tegen Dombo.

Mark was verhinderd, zodat Theo met Frank speelde.

We begonnen ongelukkig: Jan en ik kwamen met samen 23 punten in 3 SA terecht, met ook nog eens een zeskaart ruiten tegen. Kansloos uiteraard. Gelukkig niet kwetsbaar. Theo en Frank repareerden de schade enigszins door in de andere lijn 2 ruiten te bieden en te maken. Een mooie swing kwam op spel 8. Via een 2 ruiten-opening kwamen wij in 5 klaveren, door Jan zorgvuldig afgespeeld. De tegenpartij kwam niet verder dan 3 klaveren + 1.

Na de eerste 12 spellen stonden we met 24-20 voor. Er kon dus nog van alles gebeuren. Het ging gelijk op, nu eens een aantal impen voor Dombo, dan weer voor ons.

Met nog één spel te gaan stond het 15-15. Op dat laatste spel kwam maakte Dombo 3 SA, terwijl Jan en ik 4 harten boden en maakten. Dat leverde precies 1 imp op, waardoor we ook de tweede helft wonnen en uiteindelijk de wedstrijd met 40-35, in wedstrijdpunten is dat 11,23-8.77.

Onze volgende wedstrijd is op woensdag 28 november thuis tegen Bilthoven. We rekenen op de steun van een enthousiast publiek!

 

Koos Stekelenburg.